Rīdziniekiem uzbrūk klaiņojošie suņi

© Sputnik / Александр Кондратюк / Pāriet pie mediju bankasСобаки бойцовой породы
Собаки бойцовой породы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arvien vairāk tiek saņemts ziņu par klīstošiem suņiem Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimē, tostarp, svētdien klaiņojošu suņu pulks uzbruka vecāka gadagājuma sievietei.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Rīgas Pašvaldības policija un dzīvnieku aizstāvji ķer klaiņojošus suņus Daugavgrīvā un Bolderājā, vēsta Rīgas domes mājaslapa.

Pēc policijas pārstāvja Toma Sadovska sacītā, pēdējās dienās viņa kolēģi vairākkārt saņēmuši sūdzības par klaiņojošiem suņiem Daugavgrīvas un Bolderājas apkaimē, tostarp, svētdien klaiņojošu suņu pulks uzbruka vecāka gadagājuma sievietei. Katru reizi suņiem izdevies aizmukt līdz policijas un dzīvnieku ķērāju ierašanās brīdim, kaut gan tie ieradušies 5-10 minūšu laikā pēc izsaukuma.

Ziemeļbriedis Rīgas zooloģiskajā dārzā - Sputnik Latvija
Klaiņojoši suņi nokoduši četrdesmit stirnas audzētavā pie Kuldīgas

Ņemot vērā to, ka klaiņojošie suņi kļūst par problēmu, policija sākusi aktīvu sadarbību ar speciālistiem no dzīvnieku patversmes Ulubele. Tā, piemēram, vakar vairāku stundu garumā tika organizēti reidi Bolderājā un Daugavgrīvā ar to vietu izmeklēšanu, kur dzīvnieki iepriekš tika manīti.

"Diemžēl šajā reidā nevienu no meklētajiem suņiem neizdevās atrast, taču līdzīgus pasākumus policija veiks arī turpmāk," — atzīmēja Toms Sadovskis.

Saskaņā ar vietējo iedzīvotāju informāciju, klaiņojošu suņu pulks staigā pa Daugavgrīvu jau vairākus gadus. Un ir cilvēki, kuri suņus piebaro.

Kā atzīmē Rīgas domes Dzīvesvietas un vides departamenta pārstāve Evija Piņķe, pašvaldība ir informēta par situāciju ar klaiņojošajiem dzīvniekiem un strādā pie problēmas risinājuma. Departaments organizē klaiņojošo un novārtā pamesto dzīvnieku ķeršanu, kā arī izvieto tos patversmēs Rīgas teritorijā, organizē aprūpi.

Šobrīd dzīvnieku izķeršanu Rīgas administratīvajā teritorijā veic iestāde dzivniekupolicija.lv. Suņu ķeršana notiek katru dienu no plkst. 8:00 līdz 18:00. šis laiks ir saskaņots ar dzīvnieku patversmes darba laiku. Pēc izķeršanas suns nekavējoties tiek nosūtīts uz patversmi.

Pēc Piņķes sacītā, ņemot vērā patversmei pieejamo finansējumu un vietu skaitu, dzīvnieku skaits, ko tā var pieņemt, ir ierobežots, tādēļ prioritāri ir tie suņi, kuri uzvedas agresīvi. Ārpus darba laika izķerti tiek tikai cietušie un agresīvie suņi, kuri apdraud cilvēkus.

Kopš 2013. gada departaments īpašos gadījumos lūdz policiju piedalīties klīstošo dzīvnieku izķeršanā, organizējot speciālus reidus. Iespēju robežās policija sniedz savus speciālistus un tehniku.

Robežsargs ar dienesta suni - Sputnik Latvija
Robežsargi: pensionētie dienesta suņi nevienam nav vajadzīgi

Policija norīko atbildīgo darbinieku, kurš koordinē suņu izķeršanas procesu. Tā, kopš 2013. gada 5. decembra līdz 2014. gada 3. februārim Kurzemes priekšpilsētas teritorijā vien tika atrasti 23 klaiņojoši suņi, savukārt 2018. gada piecos mēnešos Daugavgrīvas rajonā jau noķerti 20 suņi.

Daugavgrīvas suņi šobrīd atrodas prioritātes sarakstā un to ķeršanas darbi turpinās, paziņoja Piņķe.

Ja jūs redzat klaiņojošus suņus, un viņi rada draudus, obligāti zvaniet policijai uz 110. Diennakts tālrunis, pa kuru iespējams paziņot par suņiem, kuri palikuši bez uzraudzības, bez saimnieka, nokļuvuši ārkārtas situācijā, uzvedas agresīvi vai klaiņo – 67 558 855.

Ziņu lente
0