Politika

Ušakovs negrasās balotēties Saeimā un nestāsies Sproģa vietā

© Foto : facebook.com/NilUshakov"Saskaņas" līderis Nils Ušakovs
Saskaņas līderis Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" līderis Nils Ušakovs nebalotēsies nedz Saeimā, nedz Eiroparlamentā, lai varētu turpināt darbu Rīgas mēra amatā.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Rīgas mērs un "Saskaņas" partijas līderis Nils Ušakovs LTV raidījuma "Rīta panorāma" ēterā paziņoja par savu lēmumu nepiedalīties Saeimas vēlēšanās šoruden un neizvirzīt savu kandidatūru Eiroparlamenta vēlēšanās nākamgad, vēsta Lsm.lv.

Ušakovs skaidroja šādu lēmumu ar vēlmi turpināt darbu Rīgas mēra amatā. Savā Facebook lapā Ušakovs arī paziņoja par to, ka viņa kandidatūra netiks prezentēta vēlētāju sarakstos, taču "Saskaņai" ir spēcīga komanda, kura vedīs Latviju pārmaiņu ceļā.

"Man vēl jāturpina darbs Rīgas domē, ko uzticējuši rīdzinieki un kolēģi, paldies par uzticību un atbalstu! Mums ir spēcīga komanda Saeimai, kas spēs panākt valstī vajadzīgās pārmaiņas!" paziņoja Rīgas mērs.

LTV intervijā Ušakovs pastāstīja, ka "Saskaņas" kandidātu saraksti šobrīd ir par 85% gatavi. Taču uz jautājumu par to, vai ir atrasts aizvietotājs bijušā bīskapa Pētera Sproģa kandidatūrai, kuru "Saskaņas" partija izvirzīja Latvijas prezidenta amatā, partijas līderis neatbildēja. Ušakovs vien pateica, ka "Saskaņas" Vidzemes saraksta augšgalā tagad acīmredzami būs kāds no trim kandidātiem, kas sarakstā sekoja aiz Sproģa.

"Sproģis tika izvirzīts par prezidenta amata kandidātu, jo viņš šim amatam bija visatbilstošākais, nevis kaut kādu citu iemeslu dēļ. Mums nebija mērķa nosaukt kandidātu tieši jūnijā, taču Pēteris varēja kļūt par labu Latvijas prezidentu," pateica Ušakovs, uzsverot, ka savu kandidatūru prezidenta amatam viņš negrasās.

Turklāt "Saskaņas" priekšsēdētājs pastāstīja, ka pagaidām vēl nav apstiprināta zemkopības ministra amata kandidatūra.

Neskatoties uz to, Ušakovs iedrošināja, ka sarakstu veidošanas process rit, un laika līdz to iesniegšanai Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) vēl ir pietiekami daudz — līdz 5. augustam.

"Paspēsim," iedrošina vēlētājus Ušakovs.

Jūnijā "Saskaņa" paziņoja par to, ka Latvijas prezidenta amata kandidātos no partijas tika apstiprināts bijušais Latvijas Baptistu kopienu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, kas izraisīja neapmierinātības vilni sabiedrībā. Un jau mēneša beigās — nebeidzamās nosodīšanas spiediena rezultātā — Sproģis atcēla savu kandidatūru, skaidrojot šo soli ar to, ka tā būšot labāk viņam un viņa ģimenei.

Līderis bez nākotnes?

Iepriekš tika ziņots, ka, saskaņā ar jūnija aptaujas datiem, kuru veica SKDS pētījumu centrs, "Saskaņa" turpina saglabāt popularitātes līderpozīcijas, tās reitings jūnijā palielinājās par 1,8% un sastādīja 20,9%. tai seko ZZS ar 14,4% rezultātu un Nacionālā apvienība ar 6,1%.

Taču šāds spēku sadalījums negarantē, ka partija uzvarēs vēlēšanās un iekļūs valdības sastāvā. Iepriekš Latvijas prezidents Raimonds Vējonis paziņoja, ka latviešu partijas neredz sadarbības iespējas ar Ušakova partiju un visticamāk, ka koalīcijā viņa neiekļūs.    

Ziņu lente
0