Dziesmu un deju svētkos darba migranti ir aizmirsti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai neienāca prātā izmantot Dziesmu un deju svētkus reemigrācijas projekta attīstībai.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Uz dziesmu svētkiem ieradušies Lielbritānijas latviešu diasporas pārstāvji nepamanīja informāciju par to, kā atgriezties Latvijā un atrast darbu dzimtenē, raksta Skaties.lv.

Februārī Latvijā uzsākts reemigrācijas pilotprojekts. Programmas ietvaros februārī visos Latvijas reģionos darbu sākuši koordinatori. Viņu uzdevums ir veidot saziņu ar ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem, lai noskaidrotu viņu vajadzības un problēmas, kas neļauj atgriezties dzimtenē. Tāpat viņu pienākums ir iespēju robežās sniegt atbalstu šiem cilvēkiem.

Komponists Raimonds Pauls - Sputnik Latvija
Raimonds Pauls negaida ielūgumu uz Dziesmu svētkiem

Uz Dziesmu un deju svētkiem, tostarp, ieradušies 2 500 latviešu-emigrantu no 21 valsts. Viņu vidū, iespējams, ir tie, kas plāno atgriezties Latvijā uz visiem laikiem. Taču Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kura ir atbildīga par reemigrācijas plāna pilotprojektu, palaida garām iespēju izmantot šo pasākumu, lai pārliecinātu potenciālos reemigrantus atgriezties un ļaut viņiem saprast, ka valsts ir gatavas par viņiem parūpēties, atzīmē telekanāls LNT.

Vilšanos par to, ka svētkos netika sniegta nekāda informācija par reemigrāciju, pauda deju kolektīva Sakta locekļi no Anglijas Birmingemas. Pēc viņu sacītā, būtu neslikti vismaz saņemt bukletus ar reemigrācijas konsultantu kontaktiem konkrētos reģionos, jo internetā tos nav nemaz tik viegli atrast.

"Kolektīvā iekšienē mēs par to diskutējām, ka no valdības puses nav nekādas iniciatīvas, ka viņi piedāvātu kādu vietu, kur mēs varētu aiziet, painteresēties, pakonsultēties kādā teltī, piemēram, Vērmanes dārzā, kuri ir ļoti liela kustība šobrīd. Zvanījām arī uz ministriju un prasījām, kāpēc nav šādas teltis, un viņi mums atbildēja — diemžēl mēs šo palaidām garām," pastāstīja kolektīva Sakta dalībnieks Kristaps Petrovskis.    

Ziņu lente
0