Mēdz būt arī tā: arvien vairāk latviešu uzskata nodokļu sistēmu par taisnīgu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī daļa latviešu, kuri uzskata Latvijas nodokļu sistēmu par taisnīgu, sasniegusi maksimumu pēdējo piecpadsmit gadu laikā, tādu iedzīvotāju joprojām ir ļoti maz – tikai 26%.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Tikai apmēram katrs ceturtais latvietis uzskata nodokļu sistēmu par taisnīgu, liecina SKDS pētījumu centra dati. Par to Twitter stāsta centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Gada laikā ir pieaudzis iedzīvotāju īpatsvars, kuri pašreizējo Latvijas nodokļu sistēmu vērtē, kā pret viņiem godīgu. Taču tas vēl aizvien ir ļoti mazs — tikai 26%, t.i. tikai apmēram katrs ceturtais. Gandrīz 2/3 (jeb 64%) ir pretējās domās," uzrakstīja sociologs.

​Respondentiem piedāvāja izvērtēt frāzi "Pašreizējā Latvijas nodokļu sistēma pret mani un manu ģimeni ir godīga". 26% aptaujāto piekrita izteicienam, 35% drīzāk nepiekrīt, 29% pilnībā nepiekrīt, 10% aptaujāto grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Топливораздаточная колонка на автозаправочной станции - Sputnik Latvija
Liela Latvijas DUS krāpusies ar dīzeļdegvielu

2018. gadā pozitīvo atbilžu skaits sasniedza maksimumu kopš 2002. gada. Vismazāk šādu respondentu bija 2010. gadā. Tajā pašā 2010. gadā viennozīmīgo nepiekritēju skaits tam, ka nodokļu sistēma ir taisnīga, sasniedza maksimumu — 43%.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, pērn Saeima apstiprināja liela mēroga nodokļa reformu.

Dažas izmaiņas stājās spēkā no šī gada 1. jūlija, piemēram, saskaņā ar akcīzes nodokļa likuma grozījumiem, cigarešu cena pieaugusi par 5,5%.    

Ziņu lente
0