Kur mācīties: Latvijas darba devēju viedoklis

© Wikipedia / Dezidor Latvijas Universitāte
Latvijas Universitāte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas darba devēju aptauja rādījusi, kādas profesijas ir vispieprasītākās darba tirgū, un kur labāk iegūt zināšanas Latvijā.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla Prakse.lv veikto aptauju 2 654 Latvijas uzņēmumu pārstāvju vidū, par vispieprasītākajiem darba tirgū valstī ir Rīgas tehniskās universitātes (RTU) beidzēji, vēsta Grani.lv.

Aptauja tika veikta no 20. jūnija līdz 3. jūlijam. Aptaujas aktualitāti atzīmēja portāla Prakse.lv vadītājs Jānis Logins. Viņš uzsvēra, ka skolu absolventi, izvēloties augstskolu, ņem vērā darba devēju viedokli, par ko liecina augošais portāla apmeklējumu skaits.

Tāfele - Sputnik Latvija
Helsingin Sanomat: absolventi Latvijā atvadās no krievu skolas

Darba devēju rekomendējamo augstskolu sarakstā aiz RTU seko Latvijas Universitāte (LU), Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Biznesa augstskola "Turība", Banku augstskola, Rīgas Stradiņa universitāte, RISEBA augstskola, Stokholmas ekonomikas augstskola Rīgā, Vidzemes augstskola un Transporta un sakaru institūts (TSI).

Rekomendējamo koledžu pieciniekā iekļuvušas Rīgas tehniskā koledža, Juridiskā koledža, Rīgas celtniecības koledža, Alberta koledža un Latvijas Kultūras koledža.

Profesionālo mācību iestāžu vidū darba devēji iesaka Rīgas Valsts tehnikumu, Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikumu, Rīgas tirdzniecības vidusskolu, Ogres tehnikumu un Rīgas mākslas un mediju tehnikumu.

Mācību programmu saraksta augšgalā atrodas LU datorzinātņu bakalaura programma. Izņemot to, pirmajā desmitniekā iekļuva LU komunikāciju un menedžmenta programmas, divas Biznesa augstskolas "Turība" programmas (tūrisma nozares uzņēmumu vadība un uzņēmējdarbības menedžments), Rīgas Stokholmas ekonomikas augstskolas programma BSc in Economics and Buisness, kā arī programmas, kas saistītas ar datorsistēmu apgūšanu, finansēm un celtniecību.

Latviešu valodas dialektu atlants - Sputnik Latvija
Izglītības reforma: bērnu vecāki pārdomā alternatīvas latviešu skolām

Iepriekš tika ziņot, ka, saskaņā ar Ata Kronvalda sastādīto labāko lielo un mazo skolu reitingu, labākā skola Latvijā ir Rīgas Valsts 1. ģimnāzija. Otro vietu ieņem Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, trešo — Rīgas Valsts 2. ģimnāzija.

Mazo skolu vidū pirmo vietu reitingā ieņēma RTU Inženierzinātņu vidusskola. Tālak seko  Rīgas Doma koru skola un Zemgales Vidusskola.    

Ziņu lente
0