Sastādīts šī gada labāko Latvijas skolu reitings

© Foto : User:SmigЗдание бывшей Ломоносовской гимназии в Риге
Здание бывшей Ломоносовской гимназии в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
RTU Inženierzinātņu vidusskola un Rīgas Valsts 1. ģimnāzija joprojām ir labākās Latvijā.

RĪGA, 5. jūlijs – Sputnik. Ata Kronvalda fonds sastādījis kārtējo Latvijas lielo un mazo skolu reitingu, kas publicēts organizācijas mājaslapā.

Начало учебного года в школах - Sputnik Latvija
Rīgas skolas vairs nevar optimizēt

2017./2018. mācību gadā skolu reitings sastādīts uz audzēkņu rezultātiem valsts un atklātajās olimpiādēs mācību priekšmetos un zinātniski-pētniecisko darbu konkursos.

Mācību iestādes reitingā sadalītas pēc audzēkņu skaita: lielas – ar audzēkņu skaitu virs 100 un mazās – mazāk par 100. Lielo skolu vidū līdere nemainīgi paliek Rīgas Valsts 1. ģimnāzija. Otro vietu ieņem Daugavpils Krievu vidusskola-licejs, trešo vietu – Rīgas Valsts 2. ģimnāzija, ceturto – Āgenskalna Valsts ģimnāzija, piekto – Daugavpils Valsts ģimnāzija.

Mazo skolu vidū pirmo vietu reitingā atkal ieņēmusi RTU Inženierzinātņu vidusskola. Tālāk seko Rīgas Doma kora skola, Zemgales Vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola un Babītes Vidusskola. Jāatzīmē, ka tikai divas mazās skolas no labāko piecinieka neatrodas Rīgā un Daugavpilī: Zemgales Vidusskola (atrodas Tukuma novadā) un Babītes Vidusskola.

Lielo skolu labāko desmitniekā tāpat iekļuva ģimnāzijas no Jelgavas, Siguldas un Cēsīm, savukārt mazo skolu desmitniekā – skolas no Dagdas, Ezerniekiem, Talsiem un Rēzeknes.

Ziņu lente
0