Automašīnu skaita ziņā Latvija apsteigusi tikai Rumāniju un Ungāriju

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар на улице Бривибас в Риге
Стационарный фоторадар на улице Бривибас в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvā automašīnu skaits uz tūkstoš iedzīvotājiem pārsniedz Latviju aptuveni par simt mašīnām, Igaunijā – gandrīz par divsimt.

RĪGA, 3. jūlijs — Sputnik. Latvijā uz katriem tūkstoš iedzīvotājiem ir 341 automašīna – tas ir viens no zemākajiem rādītājiem Eiropas Savienībā, informē Eurostat.

2016. gadā Eiropas Savienībā uz tūkstoš iedzīvotājiem vidēji bija 505 automašīnas. Lielākais automašīnu skaits bija reģistrēts Luksemburgā: 662 automašīnas uz tūkstoš cilvēkiem, tai seko Itālija (625 automašīnas), Malta (615), Somija (604) un Kipra (595).

Vismazākais automašīnu skaits uz tūkstoš cilvēkiem reģistrēts Rumānijā (261 mašīna, dati apkopoti 2015. gadā), Ungārijā (338), Latvijā (341), Horvātijā (374). Lietuvā uz katriem tūkstoš iedzīvotājiem reģistrētas 456 automašīnas, Igaunijā — 534.

Automobiļu sprādziens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pensionārs no Latgales uzspridzināja automašīnu ar 500 gaisa baloniem

Iepriekš vēstīts, ka no šī gada 1. novembra Latvijā būs iespējams reģistrēt automašīnas ar stūri labajā pusē. Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš paskaidroja, ka liegums reģistrēt automašīnas ar stūri labajā pusē tiks atcelts, ņemot vērā Eiropas tiesas rekomendāciju, — tā secinājusi, ka tamlīdzīgs liegums pārkāpj cilvēka tiesības uz brīvu pārvietošanos.

Likumdošanas grozījumi ir laba ziņa Latvijas iedzīvotājiem, kuri vēlas atgriezties no Lielbritānijas un Īrijas, atzīmēja Naudiņš.

Patlaban Latvijā aizliegts reģistrēt automašīnu ar stūri labajā pusē. Izņēmumu veido tikai atsevišķas specializētās automašīnas, retromobiļi un uz laiku Latvijā ievestie transporta līdzekļi.

Ziņu lente
0