Siltais laiks atgriezīsies: sinoptiķi stāsta par laikapstākļiem šonedēļ Latvijā

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasВелосипедисты
Велосипедисты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonedēļ Latviju gaida mainīgs laiks un lietus, taču nedēļas nogalē gaiss atkal iesils, sola sinoptiķi.

RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik. Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks ciklons, tāpēc tie būs mainīgi. Nedēļas sākumā laiks būs vēss un lietains, bet nedēļas otrajā pusē kļūs siltāks, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien būs apmācies, daudzviet līs. Rīgā nokrišņi pēcpusdienā mazināsies. Gaisa temperatūra +13…+14 grādi.

Otrdien un trešdien Latviju no jauna šķērsos plaša nokrišņu zona. Sinoptiķi uzskata, ka spēcīgākais lietus gaidāms valsts rietumos. Iespējams, nokrišņi skars arī Rīgu. Austrumos lietus būs lokāls un īslaicīgs. Vēlāk, iespējams, mākoņi izklīdīs, un daudzviet Latvijā būs redzama saule. Gaisa temperatūra pamazām palielināsies, un dienā sasniegs +17…+22 grādus.

Nedēļas otrajā pusē laiks būs mainīgs, jo to noteiks ciklons, kurš Latvijai tuvosies no ziemeļiem. Gaidāms apmācies laiks un lietus. Pūtīs neliels ziemeļu vējš, dažviet debesis skaidrosies, un gaiss iesils līdz +25 grādiem.

Nedēļas nogalē Latvijas iedzīvotāji var cerēt uz laikapstākļu uzlabošanos – atmosfēras spiediens pieaugs, mākoņu sega izklīdīs. Gaidāms neliels un mērens ziemeļu vējš. Lietus iespējams valsts austrumu daļā. Lielākajā daļā valsts teritorijas no jauna iestāsies silts vasarīgs laiks.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, kad Rīgā sākās Vislatvijas dziesmu un deju svētki, tika konstatēts savdabīgs rekords.

Sinoptiķis Jānis Trallis atzīmēja, ka pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas svētkos ir tik zema gaisa temperatūra (vidējā diennakts temperatūra bija +13,3 grādi). Iepriekš tik "auksti" Dziesmu un deju svētki Latvijā bijuši tikai 1977. gadā.

Ziņu lente
0