Drošības policija saista Dziesmu un deju svētkus ar "draudiem no ārvalstīm"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs Jurijs Doļinskis uzskata, ka specdienesti, iespējams, runā par sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa", ko vietējie labējie dēvē par "Kremļa roku".

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Latvijas Drošības policija brīdinājusi sabiedrību par to, ka Vislatvijas Dziesmu un deju svētkus, kas notiks no 30. jūnija līdz 8. jūlijam, iespējams izmantot "atsevišķu personu vai personu grupu" popularitātes celšanai. Šīs personas un grupas varētu būt saistītas ar ārvalstīm.

Aģentūra LETA paskaidroja, ka DP darbiniekiem raizes dara valsts politiskie spēki, kas varētu būt saistīti ar Krieviju, tāpēc iestāde nobažījusies par Krievijas informatīvo ietekmi no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Праздник Лиго в Дзегужкалнсе - Sputnik Latvija
Imants Kalniņš pastāstīja, kas viņam nepatīk Dziesmu svētkos

"Domājams, Drošības policija runā par sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa", ko vada Rīgas mērs Nils Ušakovs, — sarunā ar "Parlamentskaja gazeta" pastāstīja politologs Jurijs Doļinskis. — Šo politisko organizāciju vietējie labējie, nacionālisti dēvē par "Kremļa roku". Gaidāmas parlamenta vēlēšanas, kurās "Saskaņas" izredzes ir labas, un tas oponentus ļoti kaitina."

Eksperts atzīmēja, ka Rīgas pašvaldība, kuras valdošais spēks — "Saskaņa" — ieguldījis svētku organizācijā vismaz 1,5 miljonus eiro, ko tā oponenti varētu vērtēt kā priekšvēlēšanu reklāmas izdevumus.

Iepriekš Rīgas vicemērs, Dziesmu un deju svētku Rīgas domes rīcības komitejas vadītājs Andris Ameriks pastāstīja, ka līdzekļi veltīti skolu pielāgošanai svētku dalībnieku izmitināšanai, pilsētas rotājumam, transporta izdevumu segšanai, kostīmu restaurēšanai un citiem tehniskiem jautājumiem.

Rīgu svētkos pārstāvēs 322 kolektīvi un 11 tūkstoši dalībnieku. Visus izdevumus tērpu restaurēšanai nav iespējams segt vienā gadā, tādēļ finansējums šim vajadzībām tiek piešķirts jau trīs gadus, katru gadu apmēram 300 tūkstoši eiro.

Ēdiens - Sputnik Latvija
Dzīvnieku aizstāvji ķērušies klāt Dziesmu un deju svētku ēdienkartei

Runājot par drošības pasākumiem Dziesmu svētku laikā, Ameriks uzsvēra, ka darbs ir cieši saskaņots Valsts policijas un kārtības policiju. Svētku dēļ daudzu policistu atvaļinājumi tika pārcelti.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, sākot ar vakardienu, atsevišķās Rīgas ielās ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Valsts dotācijas Dziesmu svētku rīkošanai sastādīja 5,94 miljonus eiro.

Iepriekš vēstīts, ka jau kopš piektdienas Rīgā noteikti satiksmes ierobežojumi vairākās pilsētas ielās.    

Ziņu lente
0