Indijā uzņems filmu par latvietes Līgas Skromanes slepkavību

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasKrāsu festivāls Holi
Krāsu festivāls Holi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Keralas štatā nogalinātās latvietes Līgas Skromanes vīrs vēlas pastāstīt visai pasaulei taisnību, kuru slēpj Indijas varas iestādes.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Endrjū Džordans, Indijas Keralas štatā nogalinātās latvietes Līgas Skromanes vīrs pastāstīja, ka šī traģēdija kļūs par filmas tapšanas pamatu, raksta Irish Mirror.

Latvijas pilsone Līga Skromane, Īrijas iedzīvotāja, februārī ieradusies Indijā, lai kopā ar māsu ārstētos ajūrvēdas centrā. 14. martā Līga noalgojusi rikšu, lai dotos uz pludmali, un neviens viņu vairs nav redzējis. Pasi viņa līdzi nepaņēma, tāpēc valsti pamest nevarēja. Līga tika meklēta vairāk nekā mēnesi, līdz vietējie zvejnieki atrada viņas izkropļoto līķi upes krastā Kerala štatā.

Танцор в маске Катакали. Штат Керала. - Sputnik Latvija
Mediji ziņo: Līgas Skromanes slepkavas spīdzināti, lai panāktu atzīšanos

Eksperti, kuri veica Līgas mirstīgo atlieku sekciju, vardarbības pazīmes nekonstatēja un izteica pieņēmumu, ka viņa varējusi nejauši vai tīšām saindēties ar pong-ponga koka indīgajiem augļiem, kuri aug līķa atrašanas vietā. Vēlāk parādījās versija par to, ka meitene nožņaugta, un aprīļa beigās policija aizturēja divus vīriešus, kuri atzinās, ka nogalināja Līgu izvarošanas mēģinājuma laikā.

Filmu uz šo notikumu pamata uzņems Indijas režisors Vižu Varma. Kā stāsta Džordans, režisors piedalījies Līgas meklēšanas darbos no sākta gala, un tas devis viņam unikālu notikumu apzināšanos un iedvesmu, lai pastāstītu šo stāstu.

"Tā ir lieliska iespēja atzīt Keralas iedzīvotāju varonīgos centienus, kuri mums palīdzēja meklēšanas darbos, un uzsvērt štata varas iestāžu necienīgo uzvedību katrā šī izaicinājuma solī," pastāstīja Endrjū Džordans.

Iepriekš Līgas radinieki apsūdzēja Indijas policistus nekompetencē, paziņojot, ka, ja jaunieti sāktu meklēt uzreiz, tad varēja izvairīties no šīs traģēdijas.

"Zaudēt mīļoto cilvēku šādos apstākļos — pats par sevi ir briesmīgi, taču, kad tevi ignorē un māna tie, kam būtu jāpalīdz, — tas kļūst neiedomājami," saka Džordans.

Iepriekš šomēnes Džordans vērsās pie Keralas valdības vadītāja ar lūgumu veikt neatkarīgu izmeklēšanu. Pēc viņas domām, Līgas slepkavība nav vienīgais gadījums, un štata varas iestādes slēpj patiesību, lai nodemonstrētu Indijas drošību tūristiem. Šobrīd norisinās pērnajā gadā Goa bojāgājušās Īrijas tūristes Danielas Maklaflinas slepkavas tiesas prāva.

Место убийства Мартиньша Бункуса в Риге, 30 мая 2018 - Sputnik Latvija
TV3: ar Bunkus slepkavību varētu būt saistīti azerbaidžāņu uzņēmēji

Danielas līķis tika atrasts asins peļķē 2017. gada 14. martā, dažās stundas pēc hinduistu Holi svētku beigām. Slepkavībā tika apsūdzēts Dienvidu Goa dzimis Vikats Bhagats. Džordans devās uz Goa, kur notiek tiesa, lai atbalstītu nogalinātās jaunietes māti.

"Mūsu filma parādīs patiesību sakarā ar centieniem to slēpt, faktus, kuri netiek paziņoti sabiedrībai, un slepenās metodes, kuras izmanto varas iestādes. Mums ir jāpiesaista starptautiskās sabiedrības uzmanība, lai izdarītu maksimālu spiedienu uz Indijas varas iestādēm," saka Džordans.    

Ziņu lente
0