Politika

Nacionālais bloks: VID vadītājs ir jāizvēlas konkursa kārtā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas sacītā, VID priekšnieka vietas izpildītāja Dace Pelēka ļoti labi tiek galā ar pienākumiem, taču ar konkursa uzsākšanu nevajag vilcināties.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Valstij nebūs viegli atrast jaunu kandidātu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatam, paziņoja raidījuma Rīta panorāma ēterā valdošās koalīcijas sastāvā esošās Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Pēc viņa sacītā, ja nebūtu jauna konkursa, un vadītāju norīkotu no esošo augstākā līmeņa darbinieku skaita, "rastos daudz spekulāciju un teoriju — kam tas ir izdevīgi".

"Mums pastāv bažas, cik ātri un vai vispār izdosies atrast piemērotu kandidātu. Pēc tam, kad iepriekš izvēlēts kandidāts saskaras ar masveida nomelnošanas kampaņu, citiem pretendentiem radīsies jautājums, vai viņi arī vēlēsies iet tam visam cauri," — paziņoja Dzintars.

Situācijas dēļ ar Māri Skujiņu, kura kandidatūra pēc izvēlēs tika apšaubīta, nākotnē pretendenti, visticamāk, vairākas reizes apsvērs savas dzīves morāli-ētiskos aspektus.

Šobrīd organizēt jauno konkursu un pārliecināt piedalīties tajā cilvēkus — tas ir liels izaicinājums, taču citas izejas nav, jo šim amatam jāatrod godīgs profesionāls, atzīmēja Valsts kancelejā.

Konkurss varētu tikt izsludināts jūlijā. Pēc finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas sacītā, VID priekšnieka vietas izpildītāja Dace Pelēka ļoti labi tiek galā ar pienākumiem, taču ar konkursa uzsākšanu nevajag vilcināties.

Partijas Saskaņa kongress - Sputnik Latvija
Mamikins: "Saskaņa" "sēdina tronī" cilvēkus, kuri iznīcināja krievu skolas

Jau ir zināms, ja kandidātu atlases procedūrās nepieciešams kvalitatīvāk izvērtēt riskus, kas saistīti ar pretendentu reputāciju. Iespējams, izvēlēsies citu personāla atlases kompāniju, lai pretendentu loks būtu plašāks un daudzveidīgāks.

VID vadītāja amats ir vakants kopš marta, kad negaidīti nomirusi iepriekšējā iestādes vadītāja Ilze Cīrule. Jūnija sākumā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola izvirzīja šim amatam bijušo Latvijas Televīzijas valdes locekli Māri Skujiņu, taču dažas dienas pēc tam vienlaikus vairākas Latvijas avīzes publicēja ziņas par to, ka Skujiņš saistīts ar pazīstamu celtniecības darbu veicēju un uzņēmēju Māri Martinsonu, kurš šī gada februārī tika aizturēts lietā pret Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču, kuru tur aizdomās korumpētībā.

Pats Skujiņš paziņo, ka nav pazīstams ar Martinsonu, taču, kā paziņoja Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis, publicētās ziņas tiks pārbaudītas antikorupcijas birojā un Drošības policijā. 7.jūnijā Skujiņš atsauca savu kandidatūru VID vadītāja amatam.    

Ziņu lente
0