NATO karavīri iemācījušies aizsargāt Latviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Nacionālie bruņotie spēki publicējuši Twitter vietnē videoatskaiti par savstarpējo mācību panākumiem ar NATO sabiedrotajiem.

RĪGA, 24. jūnijs — Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) palepojušies ar to, cik veiksmīgi aizritējušas viņu un NATO savstarpējās mācības Saber Strike.

Īsu videoatskaiti par sasniegumiem NBS publicēja savā Twitter mikroblogā.

​"Mācībās "Saber Strike" sabiedrotie demonstrē vienotību un kaujas spējas," — teikts tvīta parakstā ar saiti uz video ierakstu YouTube vietnē.

Jāpiebilst, ka no 3. līdz 15. jūnijam Latvijā notikušo mācību Saber Strike 2018, kas notika ASV Bruņoto spēku vadībā, uzdevums bija uzlabot partneru un sabiedroto reģionālo sadarbību.

Manevros piedalījās vairāk nekā 3 tūkstoši karavīru no Albānijas, ASV, Dānijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Polijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas. Turklāt mācībās bija jāiesaistās Kanādas vadītajai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupai Latvijā.

Manevru parāde

Šoreiz manevri izgāja ārpus Ādažu poligona robežām, lai dažādu valstu karavīri spētu pielāgoties kaujas darbībām, ņemot vērā Latvijas reljefa īpatnības. Karavīri trenējās arī pilsētvides apstākļos Skrundas apkaimē.

Manevru parāde iepriekš tika ziņots, ka šogad Latvijā ieplānots rīkot veselu virkni militāro mācību. Aprīlī aizritēja desmit dienas ilgās mācības Furious Hammer. Lai piedalītos manevros, valstī ieradās smagā tehnika no Lielbritānijas: Challenger tanki, kājnieku kaujas mašīnas Warrior, kā arī Igaunijas Aizsardzības spēku kājnieku bruņumašīnas CV9035EE un Sisu XA-188 tanki.

NATO karavīri - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Piedzēries apčurāja vitrīnas": NATO kareivji izklaidējas Baltijā

No 5. līdz 13. maijam tika rīkoti Sill/Heddgehog manevri ar Igaunijas karavīru, Kanādas vadīto Latvijā izvietoto NATO kaujas grupas, kā arī Igaunijā izvietotās Lielbritānijas vadītās kaujas grupas piedalīšanos.

No 15. līdz 25. maijam norisinājās militārās mācības Saber Knight 18 ar Dānijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas karavīru piedalīšanos.

Savukārt no 8. līdz 16. jūnijam sauszemes un gaisa spēkiem bija jāapvienojas Summer Shield XV manevros. Pēc šim mācībām no 10. līdz 20. jūnijam bija ieplānoti Swift Response 18 manevri ASV gaisa desanta divīzijas vadībā.

Labs iegansts uzspēlēt karu

NATO samitā Varšavā 2016. gadā tika pieņemts lēmums par bezprecedenta kopš aukstā kara beigām klātbūtnes palielināšanu Austrumeiropas valstīs. starptautisko spēku bataljoni dislocēti Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā sakarā ar it kā pieaugušo "Krievijas agresiju". Latvijā atrodas vairāk nekā tūkstotis karavīru no Albānijas, Itālijas, Kanādas un citām valstīm.

Maskavā vairākkārt paziņoja, ka nav ieinteresēta konfrontācijas rosināšanā ar NATO — nedz Baltijas reģionā, nedz citur, un uzsvēra, ka Krievijas nekad neuzbruks kādai no NATO dalībvalstīm. Pēc Krievijas ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, NATO lieliski zina par to, ka Maskavai nav plānu uzbrukt kādam, taču viņi to izmanto kā ieganstu, lai izvietotu vairāk tehnikas un bataljonus Krievijas robežu tuvumā.    

Ziņu lente
0