Policija turpina masveida pārbaudes uz Latvijas ceļiem

CC0 / Pexels / Iereibis autovadītājs
Iereibis autovadītājs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti kontrolēs ātruma režīma un ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, kā arī pārbaudīs autovadītājus sakarā ar transporta līdzekļu vadīšanu alkohola reibuma stāvoklī.

RĪGA, 23. jūnijs — Sputnik. Ceļu satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis informēja, ka jau piektdien, 22. jūnijā dienas otrajā pusē uz Latvijas ceļiem sākās masveida pārbaudes, vēsta Mixnews.lv.

Valsts policija pastiprinājusi satiksmes drošības kontroli Līgo dēļ. Reidi uz Latvijas ceļiem beigsies pēc svētkiem — pirmdienas rītā. Policisti veiks pārbaudes gan uz valsts ceļiem, gan vietējās nozīmes celiem.

Tiks kontrolēta arī kārtība masu pasākumu vietās.

CSN - Sputnik Latvija
Konfiskācija aresta vietā: Valsts policija izdomājusi sodu iereibušiem vadītājiem

Ceļu satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks aicināja autovadītājus izturēties atbildīgi un domāt par savu drošību, kā arī citu cilvēku drošību. Iepriekš vēstīts, ka, saskaņā ar Valsts policijas rīcībā esošo informāciju, 2016. gadā par auto vadīšanu reibumā sastādīti 3 864 protokoli, 2017. gadā — 3 680, 2018. gadā — 1 021 protokols. 2016. gadā arestēti 3 053 pārkāpēji, 2017. gadā arestēts 1 681 vadītājs.

Likums paredz, ka vadītājiem ar stāžu līdz diviem gadiem pieļaujamais alkohola saturs asinīs nevar pārsniegt 0,2 promiles, autovadītājiem ar stāžu virs diviem gadiem — ne vairāk kā 0,5 promiles.

Ja iekārta fiksē alkohola saturu 0,5-1 promiles apjomā, sods sastāda 430-640 eiro. Ja alkohola saturs pārsniedz 1,5 promiles, sods pieaug līdz 1200 eiro, kā arī paredzēts arests uz laiku līdz 10 diennaktīm un autovadītāja tiesību atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem.

Jāpiebilst, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju apgalvo, ka neļautu iereibušiem draugiem sēsties pie stūres.     

Ziņu lente
0