Krievu valoda putnu lidojumā: Ušakovs, Āss un Šimašus uzrāpās Brīvības piemineklī

© Foto : Facebook / Нил УшаковRīgas vadītājs Nils Ušakovs
Rīgas vadītājs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas vadītājs Nils Ušakovs parādīja Latvijas galvaspilsētu Tallinas un Viļņas mēriem Tāvi Āsam un Remiģijam Šimašusam putna lidojuma augstumā: pilsētu saimnieki sarunājās krievu valodā.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Tallinas mērs Tāvi Āss un Viļņas mērs Remiģijs Šimašus trešdien, 20. jūnijā, ieradās Rīgā Baltijas valstu neatkarības un 25 gadu sadarbības pasākumu ietvaros, vēsta Riga.lv.

Šogad, izņemot neatkarības simtgadi, Baltijas valstis svin 25 gadus kopš Rīgas, Tallinas un Viļņas sadarbības līguma parakstīšanas.

Салют Черняховску - Sputnik Latvija
Vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku gatavi atteikties no Latvijas simtgades svinībām

Tiek ziņots, ka trīs galvaspilsētas aktīvi un veiksmīgi sadarbojušās ceturtdaļgadsimtu: apmainījās pieredzē pilsētas attīstības un arhitektūras, izglītības, sabiedriskā transporta, satiksmes un drošības, kultūras, sporta, kapsētu saimniecības jomās. Turklāt pa šo laiku Rīga, Tallina un Viļņa regulāri pieņēmušas viens otra oficiālās delegācijas.

Šoreiz Rīgas vizītes ietvaros Baltijas galvaspilsētu saimniekiem bija jāsarīko oficiāla tikšanās, un pēc tam jānoliek ziedi pie Brīvības pieminekļa. Pēc tam Ušakovs un viņa viesi plānoja apskatīt speciāli izveidotās par godu svarīgajam skaitlim ziedu dobes ar akcentiem uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogu krāsām un atstāt ierakstus goda viesu grāmatā Brīvības pieminekļa Goda zālē.

Pirms parakstīšanās goda viesu grāmatā, Āss un Šimašus Ušakova pavadījumā uzkāpa uz Brīvības pieminekļa virsotni pa iekšējām trepēm. Āss publicēja savā Facebook fotogrāfiju ar Viļņas kolēģi, kura tika uzņemta virsotnē.

Jāatzīmē, ka mēri aktīvi sarunājās krievu valodā.

Ušakovs savā Facebook lapā padalījās ar videoierakstu, kā pilsētu mēri kāpj augšā pa trepēm.

Pēc tam Āss un Šimašus atstāja savus autogrāfus grāmatā un devās tālāk staigāt pa pilsētu, uz kuru tikko skatījās no 42 metru augstuma.

Флаг Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas simtgade bez rekorda: trūkst līdzekļu lielākajam karogam

Latvijas, Lietuvas un Igaunijas 25. Baltijas galvaspilsētu sadarbības un draudzības gadadienas un neatkarības simtgades gadā notiks daudz dažādu pasākumu trīs valstu kultūras apmaiņas ietvaros. Tostarp, Rīgā, Doma laukumā, varēja apskatīt Tallinas un Viļņas fotoizstādi "Toreiz un tagad".

Turklāt ieplānoti Baltijas valstu galvaspilsētu apvienotā orķestra (orķestris "Rīga", Tallinas kamerorķestris un Viļņas Sv. Kristofera kamerorķestris) koncerti. Pirmais norisināsies 18. augustā Latvijas galvaspilsētā — Rīgas Svētkos, 25. augustā notiks koncerts Tallinā, 2. septembrī — Viļņā.    

Ziņu lente
0