Andu Čakšu nopratināja Lietuvas specdienesti

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр здравоохранения Латвии Анда Чакша и новые машины неотложной помощи
Министр здравоохранения Латвии Анда Чакша и новые машины неотложной помощи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministre Anda Čakša apgalvo, ka Lietuvas Nacionālā asins centra direktorei neesot izdevies iejaukties Latvijas Asinsdonoru centra darbā.

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Lietuvas specdienesti nopratinājuši Latvijas veselības ministri Andu Čakšu sakarā ar korupcijas lietu Lietuvas Nacionālajā asins centrā, vēsta Neatkarīgā Rīta Avīze.

Šī gada aprīlī Lietuvā tika aizturēta Nacionālā asins centra direktore Joana Bikulčiene. Viņu kopā ar kompānijas Solis Tribus akcionāru Antanu Petrošusu un šīs kompānijas direktori Rutu Stankevičieni tur aizdomās par to, ka viņi tiekušies ieņemt un monopolizēt asins plazmas vākšanu ne tikai Lietuvā, bet arī Latvijā.

"Lietuvieši izzina situāciju, tagad arī iztaujā Latvijas pusi. Es saprotu, ka abām valstīm ir ļoti laba sadarbība šajā korupcijas apkarošanas lietā," — pateica Čakša.

Pēc Čakšas domām, nopratināšana saistīta ar to, ka Latvijas Asinsdonoru centrs atrodas tiešā viņas uzraudzībā. Viņa atzīmēja, ka visi pieprasītie dokumenti tika nodoti Lietuvas pusei, nekādas kratīšanas neesot notikušas. Līdz ar to ministre apgalvo, ka Latvijā netika konstatētas nekādas aizdomīgas darbības, kas būtu saistītas ar asins plazmas vākšanu. Pēc viņas sacītā, Latvijas Asinsdonoru centrs izdarījis apjomīgu iekšējo darbu, lai nodrošinātu drošību, sagatavojot plazmu, kā arī citos procesos.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs nepiedalās izmeklēšanā, taču atbalsta Lietuvas kolēģus un ir gatavs sniegt kaimiņiem nepieciešamo palīdzību sadarbības līguma ietvaros. Krimināllieta sakarā ar iespējamu korumpētu rīcību veselības ministrijā un Asinsdonoru centrā netika uzsākta.

Ziņu lente
0