Par izglītības ministri no "Saskaņas" varētu kļūt Evija Papule

© Sputnik / Sergey MelkonovSociāldemokrātiskā partija "Saskaņa"
Sociāldemokrātiskā partija Saskaņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonedēļ "Saskaņas" partija apstiprinās deputātu kandidātu sarakstu gaidāmajām Saeimas vēlēšanām un izskatīs Evijas Papules kandidatūru partijas kandidātam izglītības un zinātnes ministra amatam.

 

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. "Saskaņas" partija turpina sastādīt savu sarakstu oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām. Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka Rīgas partijas sarakstā varētu tikt iekļauta ilggadējā IZM Izglītības departamenta vadītāja Evija Papule, kuru Ušakovs tāpat vēlētos redzēt izglītības ministra amatā no "Saskaņas".

"Evija Papule — viens no labākajiem speciālistiem izglītības jautājumos, daudzus gadus strādājusi vadošajos amatos Izglītības un zinātnes ministrijā. Evija pievienojusies mūsu komandai. Partijas valdes sēdē ceturtdien izvirzīšu Eviju Papuli kā izglītības un zinātnes ministra amata kandidātu no "Saskaņas" un Saeimas deputāta kandidātu Rīgā," — uzrakstīja viņš savā Facebook.

Papule tiek uzskatīta par vienu no 2004. gada skolu reformas ideoloģēm. Tolaik viņa aizstāvēja 60:40 modeļa priekšrocības, kurš paredzēja 60% vispārizglītojošo mācību priekšmetu pasniegšanu latviešu valodā.

Pērnā gada novembrī Papule aizgāja no Izglītības ministrijas, paziņojot, ka "sabotāža" no IZM valsts sekretāres Līgas Lejiņas, un dažkārt arī no paša ministra Kārļa Šadurska puses, bremzē vairāku ministrijai svarīgu dokumentu virzīšanu, it sevišķi starptautisku projektu jomā, kas saistīti ar ES līdzekļu apgūšanu. Atbildes kārtā Šadurskis apsūdzēja projektu kavēšanā pašu Papuli.

Saskaņa - Sputnik Latvija
Par "Saskaņas" premjera kandidātu varētu kļūt Vjačeslavs Dombrovskis

Pēc aiziešanas no IZM Papule kļuva par Rīgas mēra padomnieku izglītības jautājumos.

"Saskaņas" deputātu kandidātu saraksti gaidāmajām Saeimas vēlēšanām tiks apstiprināti partijas sanāksmē 21. jūnijā. Šonedēļ partija apstiprinājusi kandidātu Latvijas prezidenta amatam bijušo Latvijas Baptistu baznīcu savienības bīskapu Pēteri Sproģi, savukārt par kandidātu premjerministra amatam izvirzīts bijušais izglītības un ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis.

Tāpat par saviem nolūkiem balotēties "Saskaņas" sarakstā paziņoja Latvijas Skolu atbalsta asociācijas ar krievu mācībvalodu (LAŠOR) pārstāvis Konstantīns Čekušins un tiesību aizstāve, akcijas "Mūžīgais pulks" organizatore Margarita Dragile.

Ziņu lente
0