Kozlovskis par "Vairāk saules": aresti bez pierādījumiem nemēdz būt

© Sputnik / Oksana DzadanLatvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis
Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iekšlietu ministrs piebilda, ka izmeklēšanas laikā tiks izskaidroti iemesli, kuru dēļ Valsts ieņēmumu dienesta pārbaužu laikā pārkāpumi netika konstatēti.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Ja tiesa nolems apcietināt aizdomās turamos, tas nozīmē, ka restorānu "Vairāk saules" lietā ir pierādījumi, paziņoja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis LNT raidījumā 900 sekundes.

Atšķirībā no uzņēmuma vadības, kura aktīvi pauž savu aizstāvības pozīciju, policija klusē, lai netraucētu izmeklēšanai, paskaidroja Kozlovskis.

Latvijas Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija
VID par Latvijas iedzīvotāju kontu izsekošanu: godīgajiem nav jābaidās

Ministrs piebilda, ka izmeklēšanas laikā tiks izskaidroti iemesli, kuru dēļ Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārbaužu laikā pārkāpumi netika konstatēti. Pēc viņa sacītā, iespējams, VID amatpersona nezināja to, kas viņam vai viņai bija jāzina.

Tāpat ministrs komentēja medijos izskanējušos pārmetumus, ka kratīšanas laikā policija rīkojās pārspīlēti. Kozlovskis uzskata, ka jāvēršas ar sūdzību prokuratūrā, ja bijuši pārkāpumi.

Trešdien, 13. jūnijā kļuva zināms, ka policija organizējusi kratīšanu tīkla ""Vairāk saules"" ofisā un restorānos sakarā ar aizdomām par iejaukšanos kases sistēmās, kā rezultātā, iespējams, valstij nodarīts zaudējums 1,5 miljonu eiro apmērā. Policijas dati liecina, ka lietā aizturēti četri cilvēki, tostarp arī firmas grāmatvedis.

Policija uzskata, ka grāmatvedības dati restorānu tīklā "Vairāk saules" sagrozīti jau kopš 2016. gada. Kases aparātos norādīti samazināti dati.

Restorāni tika slēgti otrdien, 12. jūnija pēcpusdienā. Apmeklētāji lūgti pamest telpas, pie ieejām parādījās uzraksti par darbības pārtraukšanu tehnisku iemeslu dēļ.

Restorānu "Vairāk saules" īpašnieki un akcionāri bija sašutuši ne tikai par pašu kratīšanas faktu, bet arī par to norises veidu. "Vairāk saules" līdzīpašnieks Mārtiņš Kalniņš pastāstīja, ka policija ieradusies sešos restorānos, ražošanas cehā un firmas birojā. Kalniņš norādīja, ka kratīšanas vairāk līdzinājušās uzbrukumam. Pie tam policisti izņēmuši kases aparātus, pats Kalniņš zaudējis mobilo tālruni.

Sestdien uzņēmuma "Vairāk saules" pārstāve Laura Minskere paziņoja, ka visi seši restorāni atsākuši darbu, taču pagaidām katrā no atvērtajām iestādēm darbojas viens vai divi kases aparāti. Tīkls jau iepircis jaunus kases aparātus, taču to piegāde un uzstādīšana atbilstoši VID prasībām aizņem laiku.

Ziņu lente
0