Apgāna svētas lietas: patrioti sašutuši par Saskaņas premjera kandidātu

© Фото: Латвийский союз баптистских общинLatvijas prezidenta kandidāts no "Saskaņas" partijas, bijušais Latvijas Baptistu draudžu savienības vadītājs, bīskaps Pēteris Sproģis
Latvijas prezidenta kandidāts no Saskaņas partijas, bijušais Latvijas Baptistu draudžu savienības vadītājs, bīskaps Pēteris Sproģis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviešu inteliģences pārstāvji šokēti ar "Saskaņas" partijas viltību, kura pasludinājusi savu kandidātu valsts prezidenta amatam.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Vakar kļuva zināms, ka uz Latvijas prezidenta posteni no "Saskaņas" partijas varētu kandidēt bijušais Latvijas Baptistu draudžu savienības vadītājs, bīskaps Pēteris Sproģis.

Vakar šis jautājums tika apspriests "Saskaņas" partijas sēdē. Saeimas vēlēšanās Sproģis varētu startēt ar pirmo numuru Vidzemē, paziņoja partijas sēdē Rīgas mērs Nils Ušakovs. Sociālo tīklu lietotāji uzreiz reaģēja uz šo ziņu.

"Tieši Saskaņa savu politiku būvējusi uz sabiedrības šķelšanu!" — izdarīja pārsteidzošu secinājumu Rīgas domes deputāts Olafs Pulks ("Vienotība").

"Laušanās uz totālu varas pārņemšanu visā LV — unikāla! Un ir, kas to balsta! Ne tikai GKR! Kā redzam atkal mācītāji tādā divdomīgā situācijā. Kristieši, vai ne?" — sašutusi Ilze Ostrovska.

​"Vēl viens mācītājs pārdevies Saskaņai, kāds varētu viņam aizsūtīt bīskapa Bula sprediķi no Aglonas "Pie Doņeckas no debesīm krita bērni"," — pauž neapmierinātību Twitter lietotājs Kurmitis.

​"Esmu šokā. bet Saskaņa izrīkojusies, ai, cik gudri: sev reitingu pacels uz bīskapa Pētera Sproģa popularitātes rēķina. Ak, Pēter, Pēter…" pievienojusies sašutumam pazīstama publiciste Elita Veidemane.

​​"Pēteris Sproģis SC prezidenta amata kandidāts. Šis ir nopietni. Jāapsēžas un jāpadomā," — savu domu pauda Didzis Šmits.

​"Kas tur nopietns…kārtējais profesionālais latvietis. Mūsu vēsturē tādu nekad nav trūcis," — iebilst viņam Chiulju Pussala.

​"Šādu vilšanos pat es nespēju izturēt…" — nerimstas nacionālpatriote Elita Veidemane, atstājot savu komentāru zem šīs ziņas Latvijas Avīze mikroblogā.

"Tik viltīgi. Baigi," — atbalsta viņu filoloģijas doktore Vineta Poriņa.

​"Tas tiešām ir baigi. Ir tā, ka raudāt gribas," — abu patriotiski noskaņoto dāmu viedokļu apmaiņu noslēdza Elita Veidemane.

​Atzīmēsim, ka Pēteris Sproģis mācījies teoloģiju Latvijā, un pēc tam ASV, kur ieguva maģistra grādu. Savukārt šī gada maijā "Saskaņas" partijai bija vērojams stiprs reitinga kritums.

Neskatoties uz to, "Saskaņa" atrodas Latvijas partiju topā un, saskaņā ar SKDS datiem, par to šobrīd nobalsotu 19,1% Latvijas iedzīvotāju.

Ziņu lente
0