Latvijas Banka laiž klajā monētu "Likteņdārzs"

© Photo Latvijas BankaКоллекционная монета банка Латвии
Коллекционная монета банка Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz jaunās Latvijas Bankas kolekcijas monētas attēlots memoriālais parks, ko izveidojis japāņu mūks-arhitekts uz Daugavas salas.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Šo piektdien Latvija laidīs klajā sudraba kolekcijas monētu, kura veltīta Likteņdārzam, vēsta bankas mājaslapa.

Uz monētas aversa attēlots Likteņdārzs Koknesē, lejā pa labi pusapaļi uzrakstīts Likteņdārzs 2018, uz reversa – cilvēku attēli sudrabā.

Likteņdārzs atrodas uz salas Daugavā pie Kokneses, tur, kur satiekas Zemgales, Sēlijas un Vidzemes kultūras un vēstures daudzveidība un Latvijas vēsturi pārpilda mīti: uz salas atrodas Viduslaiku Kokneses pilsdrupas, ko uzcēla Livonijas ordenis, šeit gāja ceļš "no varjagiem uz grieķiem" un tika izrakti ierakumi Pirmā pasaules kara laikā.

 

Par parka radītāju, kurš veltīts totalitāro režīmu upuriem, kļuva japāņu reljefa arhitekts, budistu mūks Šunmio Masuno. Nokļūt līdz dārzam var pa bruģētu aleju, kurai apkārt aug divarpus tūkstoši ābeļu, amfiteātri ieskauj četrdesmit ozoli un kanāls, Latvijas vēsturi stāsta digitālā interaktīvā ekspozīcija.

Monētas dizaina autores — mākslinieces Frančeska Kirke un Ligita Franckeviča, monēta izkalta Nīderlandes monētu sētā. Monētas vērtība ir 50 eiro.

Ziņu lente
0