"Riebums maksāt nodokļus": māte samaksājusi 60 eiro par meitas vizīti pie ārsta

© Sputnik / Sergey MelkonovПоликлиника в больнице им. Паула Страдиня
Поликлиника в больнице им. Паула Страдиня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdziniece bijusi spiesta samaksāt 60 eiro par meitas vizīti pie ārsta, citādi konsultāciju būtu iespējams saņemt tikai rudenī.

RĪGA, 16. jūnijs — Sputnik. Rīdziniece Ingūna sociālajos tīklos publicēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas poliklīnikas izrakstītu čeku, kas liecina, — vizīte pie ārsta viņai izmaksājusi 60 eiro.

"Anda Čakša priecīga, rindas pie ārstiem sarūkot. Protams! Meita nodeva asins analīzes, uzrādīja problēmas ar vairogdziedzeri. Zvanām, lai pierakstītos pie ārsta. Ar norīkojumu varam tikt rudenī. Gaidīt nevaram. Ar pašu līdzfinansējumu tiekam pēc mēneša. Man reāli ir riebums šai Valdībai nodokļus maksāt…

Un turpinājumā… vizīte tika plānota plkst. 16. Profesors aizkavējies. Plkst. 16.50 gaidām savu vizīti," — savā lapā Facebook pastāstīja Ingūna un pievienoja čeka fotogrāfiju.

Īsā laikā vairāk nekā divi simti lasītāju atzīmēja, ka publikācija viņiem iepatikusies, to pārpublicēja gandrīz tūkstotis cilvēku, un daudzi vēl joprojām apraksta skumjus stāstus no Latvijas iedzīvotāju dzīves, kuri saskārušies ar nepieciešamību meklēt ārsta palīdzību.

Tiesa, daži ieteica autorei salīdzināt medicīnu Latvijā ar citām pasaules valstīm un aptvert, ka Latvijā situācija nemaz vēl nav tik slikta.

"Ingūna — pamēģiniet to pašu paveikt Lielbritānijā vai kur citur — es domāju tikt pie valsts apmaksāta speciālista. ja jums nebūs kruta polise — būs līdzīgi kā šeit. Un sistēma ir tāda kāda ir tāpēc ka nav normālas veselības apdrošināšanas — tauta nevēlas maksāt. Nevajag demonizēt lietas," — atbildēja Ilze.

"No angļu zemes pie mums brauc ārstēties ne tikai tāpēc ka lētāk, bet pie mums ārstēšana ir daudz labāka. Tur tikai iedod tabletītes un staigā, pie mums vismaz sūta uz izmeklēšanam, pie speciālistiem utt. Protams rindas un cenas ir viena lieta bet izārstēsanas kvalitāte mums ir stipri labāka," — uzskata Lana.

"Tādā ziņā man patīk UK. Šeit viss pamatā ir par brīvu. Zāles ar maksā 7 mārciņas neatkarībā no tā, kādas zāles. Bērniem līdz 18 gadiem visss bez maksas. Kvalitāte gan klibo. Labāk Latvijā un par samaksu nekā šeit par brīvu," — visai pretrunīgu komentāru atstāja Inele.

"Sāpoša piena zoba izraušana sešgadniekam izmaksā 50 €, tas ir normāli? Pirms tam apzvanītas n-tākās medicīnas iestādes, jo tas ir piektdienas vakars!" — Inese pastāstīja, kā klājies viņai.

"Es mazo uz EKG vedu uz Bērnu klīnisko universitāti, zvanu, lai pierakstītos, pēc 5 mēnešiem tik var tikt, uzreiz jautāju: a par atsevišķu samaksu? Jā, rīt 11.00 maksās 57€," — raksta Evija.

"Legāls veids kā slaukt tautu un iedzīvoties uz citu nelaimi! Medicīnas tūrisms savā valstī! Skumji," — gremžas Liene. 

"Šeit ir runa par nodokļiem! Ja reiz maksas medicīna, tad tā arī sakām. Un nevajag jaukt cilvēkiem galvu ar muļķīgām kvotām, kuras pietiek labi, ja mēnesim. Mums ir MAKSAS medicīna – realitāte!" — uzskata Ineta.

Капельница с раствором - Sputnik Latvija
Eurostat: 64% Latvijas iedzīvotāju ar grūtībām apmaksā veselības aprūpes pakalpojumus

Savukārt Juris salika punktus uz "i" un paskaidroja, kā veidojas šādu pakalpojumu cenas:

"60 EUR, tā ir profesora likme, ar med.zinātņu doktora grādu. Ja grib, pierakstu pie profesora- tāda likme ir. Nodaļas vadītāja likme (pat ne parasta speciālista) ir 30 EUR. Ir citi speciālisti, labi speciālisti, bez profesora grāda, kas ir uz pusi mazākas izmaksas un prognozējamāks darba grafiks. Profesori ir uz izķeršanu un tas vispār ir ārkārtīgi pretīmnākoši, ka profesora kalibra cilvēki vispār rīko pieņemšanas caur poliklīniku.

Tā kā tēma ir vairogdziedzeris, izteikšu pieņēmumu, ka tas varētu būt prof.Valdis Pīrāgs. Ja tas ir tā- tad tas ir cilvēks ar Eiropas un pasaules līmeņa kalibru. Šādā gadījumā šie 60 EUR ir ļoti lēti un nevienā citā valstī pasaulē jūs šāda kalibra speciālistu nedabūtu vispār, nemaz nerunājot par to, ka ir jāpagaida un jāsamaksā."

Ziņu lente
0