IZM piedāvā noteikt minimālo bērnu skaitu klasē

© Sputnik / Roberts VicupsВ школьном кабинете
В школьном кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paredzams, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā šī gada 1. septembrī.

RĪGA, 16. jūnijs — Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi noteikumu projektu par minimāli pieļaujamo izglītojamo skaitu un kritērijiem maksimāli pieļaujamā izglītojamo skaita noteikšanai klasē un klašu grupā vidējās izglītības pakāpē pašvaldību, valsts augstskolu un privātajās vispārējās izglītības iestādēs, vēstīts mājaslapā. Noteikumu projekts paredz:

• 25 skolēni klasē un 138 klašu grupā republikas pilsētas pašvaldības un privātajās vispārējās izglītības iestādēs;

• 22 skolēni klasē un 120 klašu grupā Ādažu, Babītes, Carnikavas, Garkalnes, Ikšķiles, Inčukalna, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Salaspils, Saulkrastu un Stopiņu novada un reģionālās nozīmes attīstības centra pilsētas pašvaldības un privātajās vispārējās izglītības iestādēs;

• 20 skolēni klasē un 54 klašu grupā valsts augstskolas izglītības iestādē un iepriekš nenosauktajās administratīvās teritorijas pašvaldības un privātajās vispārējās izglītības iestādēs;

• 12 skolēni klasē un 33 klašu grupā tajās pašvaldības un privātajās vispārējās izglītības iestādēs, kurām attālums līdz tuvākajai citai vidusskolai ir 25 kilometri un vairāk. Šāds pats minimālais skaits plānots arī skolām, kas īsteno vispārējās vidējās izglītības programmu, pamatojoties uz Latvijas divpusēju vai daudzpusēju starptautisku līgumu.

Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Nākamā Saeima būs drosmīgāka: Kučinskis gaida jaunas reformas izglītībā

Plānots, ka maksimāli pieļaujamo skolēnu skaitu noteiks izglītības iestādes vadītājs — ņemot vērā prasības par minimālo platību uz vienu izglītojamo, kā arī pedagogu pedagoģiskā un atbalsta personāla pieejamību. 

Noteikumu projekts par skolēnu skaitu tika nodots valsts sekretāru sanāksmē ceturtdien, 14. jūnija. Normas vēl jāapstiprina Ministru kabinetam. Paredzams, ka noteikumi stāsies spēkā šī gada 1. septembrī. Iepriekš skolu tīkla optimizācijas ietvaros pašvaldības pieņēma lēmumu par 59 skolu reorganizāciju vai likvidāciju. Dažas no tām tiks apvienotas, citas — likvidētas.

Ziņu lente
0