Intars Busulis paskaidroja, kāpēc dzied krievu valodā

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas dziedātājs Intars Busulis
Latvijas dziedātājs Intars Busulis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija un Latvija kā draudzīgas kaimiņu valstis ir saistītas vēl no padomju laikiem, paziņoja dziedātājs Intars Busulis

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Latvijas dziedātājs Intars Busulis pastāstīja, kāpēc dzied krievu valodā, ar ko atšķiras pielūdzēji no Krievijas un Baltijas un kā pret viņu uzturas Krievijas šovbiznesa zvaigznes Maskavā.

Krieviem un latviešiem ir saiknes vēl no padomju laikiem, tāpēc Busulis nesaskata nekādas pretrunas faktā, ka Latvijas dziedātājs dzied dziesmas krievu valodā, raksta "МК".

"Es protu krievu valodu un jūtu krievu cilvēku, skatītāju. Mēs esam garīgi saistīti vēl kopš padomju laikiem, kā draudzīgas kaimiņvalstis. Eiropā mēs arī bieži viesojamies džeza festivālos, ar koncertiem," — stāsta Busulis.

Viņš skaidro, ka, lai gan viņam nav krievu sakņu, viņš labi pārvalda krievu valodu. Busulis dzimis 1978. gadā un, kā visi PSRS iedzīvotāji, viņam bija tā jāprot.

Dziedātājs uzskata, ka starp Krievijas un Latvijas skatītājiem nav nekādu atšķirību, ja nu tikai ieradums pasniegt dāvanas.

"Latvijā pagaidām šādas tradīcijas nav, bet Krievijā visu laiku dāvina ziedus, rotaļlietas, šokolādi… Paldies skatītājiem par uzmanību, tas ir ļoti patīkami. Mūsu koncertos mēs vienmēr uzstājāmies ar dziesmām gan latviešu, gan krievu valodā, tās pieņem ar vienādu aizrautību un sirsnību," — pastāstīja Intars Busulis

Дима Билан - Sputnik Latvija
Dima Bilans neatbrauca atbalstīt tradicionālās vērtības Daugavpilī

Viņš pastāstīja, ka jau festivāla "Jaunais vilnis" laikā viņš iepazinies ar daudzām zvaigznēm no Krievijas, ar kurām uztur attiecības arī pēc konkursa aiziešanas no Latvijas — tās nav sabojājuši pat pret Krievijas māksliniekiem ievestie aizliegumi ieceļot Baltijā.

"Tā ir politika, un man ar to nav sakara. Ar Valēriju un Oļegu Gazmanovu man ir labas attiecības, mēs sazināmies, smejamies, sveicam viens otru svētkos. Nepatīkamu politisko jautājumu mūsu starpā nav. Pēc "Jaunā viļņa" es iepazinos ar Leonīdu Agutinu, Vladimiru Presņakovu, Soso Pavliašvili. Īpaši sadraudzējos ar Jeļenu Vaengu un Filipu Kirkorovu. Visi mākslinieki atbalstīja un atbalsta. Jo mākslinieks ir "zvaigžņotāks ", jo draudzīgāks," — teica Busulis.    

Ziņu lente
0