Siguldas bobsleja trasei plānots piešķirt 264 tūkstošus eiro

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trases pirmreizējā pārbaude jāveic līdz šī gada 15. septembrim.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Valdība vēlas piešķirt 264 tūkstošus eiro Siguldas bobsleja trases pirmreizējās ekspertīzes veikšanai uz cietiem labiekārtošanas darbiem, raksta Latvijas Avīze.

Trases pirmreizējā pārbaude jāveic līdz 2018. gada 15. septembrim. Saskaņā ar izdevuma datiem, Ministru Kabinets plāno atbalstīt Zviedrijas un Latvijas kandidatūru Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai 2026. gadā.

Катание по бобслейной трассе на роликах - Sputnik Latvija
Sportists ar skrituļslidām nobraucis pa bobsleja trasi Siguldā

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, 2018. gada janvārī Zviedrijas Olimpiskās komitejas pārstāvji apmeklēja Siguldas trasi un apskatīja kamaniņu un bobsleja trasi.

Pēc Latvijas Olimpiskās komitejas vadītāja Aldoņa Vrubļevska sacītā, Latvijai ir nopietnas iespējas rīkot Ziemas Olimpiādi 2026. gadā. Beidzamais pieteikuma iesniegšanas termiņš Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai ir šī gada oktobris. Savukārt gala lēmums par Olimpiādes 2026 rīkošanas vietu tiks pieņemt nākamvasar.

Līdz šim Olimpiskās spēles ne reizi nav rīkotas vienlaikus divās valstīs, taču, piemēram, 2002. gada Pasaules čempionāts futbolā notika Japānā un Dienvidkorejā, savukārt 2021. gada Pasaules čempionāts hokejā notiks Latvijā un Baltkrievijā.    

Ziņu lente
0