"Latvieši bēg no latviešiem": sociālie tīkli spriež, kādēļ Latvija kļūst tukšāka

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasLidosta
Lidosta - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotājus pamodinājusi Latvijas iedzīvotāja publikācija, kurš nosaucis iemeslu, kādēļ latvieši pamet dzimteni.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Neviennozīmīgu publikas reakciju izraisīja kāda Armanda publikācija, kurš dalās savā Latvijas problēmu redzējumā.

"Cilvēki tomēr nebrauc no Latvijas naudas dēļ. Latvieši bēg no latviešiem. Kur latvieši, tur mafija. Tur bez kara nav iespējams tikt pāri. Bezjēdzīgā cīņā par taisnīgumu, dzīves enerģijas nepietiek. Labāk būt par skudru lielā saimē pasaulē. Kur sods un taisnīgums visiem viens," uzrakstīja Twitter Armands.

​Taču izrādījās, ka nebūt ne visi ir tik pesimistiski noskaņoti: daudzi nepiekrita vīrieša apgalvojumam.

"Rodas trīs jautājumi: 1) Tu neesi aizbraucis- tātad esi daļa no kādas mafijas? 2) No kurienes tāds priekšstats, ka citur ir savādāk? 3) kur pasaulē esi bijis? Āfrika, D-Amerika, Āzija- jebšu domā tikai rietumu pasauli?" atbildēja lietotājs @jjerums.

​"Tas ir tāds mūžsenais latvju mīts par labāka saimnieka atrašanu, kas krietniem ļaudīm dos labāku kārtu un vietu tuvāk tur, kur dala. Jā, un nav lielāka ļaundara ļaužu acīs par kalpu, kas kļuvis par nelielu saimnieku," atbalsta kritiku @janis_stauga.

​"Ar visu varētu sadzīvot, bet žēl, ka paši latvieši neko mainīt arī negrib," piebilda @UldisVarnevichs.

​"Ko tu te murgo! Parādi man vienu tautu kur nav nekādu domstarpību! Krievi piem. tikai tad mīlot kad sadod pa purnu," min savus argumentus @IKrukovska un piebilst, ka autors par latviešu aizvainošanu arī ir pelnījis zolīdu zilumu zem acs.

​Taču bija arī tie, kas piekrita sākotnējās publikācijas autoram.

"Diemžēl viņam ir taisnība," lakoniski uzrakstīja @MarisKaminskis.

​Arī pazīstamais polittehnologs Jurģis Liepnieks pieslēdzās temata apspriešanai.

"Es varbūt to formulētu nedaudz savādāk, bet vispār baidos, ka šajā viedoklī iespējams ir liela daļa patiesības " uzrakstīja Jurģis.

​Savukārt lietotājs @adienis uzskata, ka latviešiem vienkārši nepatīk mācīties. "Ir lieli uzņēmumi ar perfekti organizētu, darba ņēmējam draudzīgu vidi un Rietumu līmenim tuvu atalgojumu. Bet darbaspēks jāimportē, jo latvieši tā vietā lai mācītos, aizbrauc un strādā nekvalificētu darbu," pauda viņš savu viedokli.

Ziņu lente
0