Vainīgi laikapstākļi: Latvijā beidzas alus

© Foto : pixabayБар
Бар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Karstuma dēļ latvieši iztukšojuši alusdarītavu krājumus: alus ražotāji Latvijā nepaspēj uzvārīt apiņu dzērienu un sūdzas par alus deficītu.

RĪGA, 11. jūnijs – Sputnik. Latvijas alus ražotāji sūdzas par produkcijas deficītu, taču priecājas par paaugstināto apiņu dzēriena pieprasījumu, vēsta Mixnews.lv.

Alus festivāls Rīgā - Sputnik Latvija
Foto
Alus festivāls Rīgā: "LATVIABEERFEST 2018" sagādāja milzum daudz prieka

Par iemeslu, kādēļ Latvijas iedzīvotāji sākuši dzert vairāk alus, kalpo siltie laikapstākļi, kuri visu maiju priecējuši valsts iedzīvotājus. Alus ražotāji atzīmē, ka alus pieprasījums pieaudzis tik daudz, ka atsevišķu Latvijas alusdarītavu noliktavas jau ir iztukšotas. Produkcijas deficīts, pēc alus ražotāju sacītā, nosaka pieprasījums, kurš pārsniedzis piedāvājumu. 

Alusdarītavas Tērvetes Al komercdirektors Raimonds Šerens pastāstīja, ka uzņēmuma noliktavās alus beidzies jau maijā, un krājumu vairs neesot. Viņš atzīmēja, ka tik lielu pieprasījumu ražotāji vienkārši nevarēja prognozēt, jo jau aprīlī pieprasījums pieauga par 43%, salīdzinot ar to pašu periodu 2017. gadā. Šerens paziņoja, ka jau tad tika pārdoti visi alus krājumi, ko uzņēmums bija sagatavojis vasarai. Pēc Šerena sacītā, šobrīd Tērvetes Al iekrauj alus partijas uzreiz pārdošanai.

Savukārt nākamgad Tērvetes Al plāno uzbūvēt noliktavas pagrabu, lai šāda situācija neatkārtotos. Tad ražošanas jaudu varēs palielināt par 20%.

Пивной фестиваль Latviabeerfest 2016 в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā neredzētos tempos pieaug alus ražošana

Alusdarītavas Užavas Alus līdzīpašnieks un valdes loceklis Uldis Pumpurs arī paziņojis, ka šī gada maijā alus pieprasījums, salīdzinot ar pērnā gada maiju pieaudzis, taču pārdošanas apjomi viņa uzņēmumā saglabājušies pērnā gada līmenī, jo alusdarītava bijusi spiesta pārtraukt ražošanu sakarā ar investīciju projektu, kas nākotnē ļaus vārīt alu ziemā un palielināt ražošanas jaudu. 

Tiesa, Pumpurs arī atzīmēja, ka visu iepriekš saražoto produkciju uzņēmums jau ir izpārdevis, un alus krājumu noliktavā neesot palicis.

Toties alus krājumi nav beigušies alusdarītavas Bauskas alus noliktavā. Uzņēmuma valdes loceklis Vladimirs Barskovs pastāstīja, ka, neskatoties uz pieprasījuma palielināšanos, alusdarītava cer izpildīt visus pasūtījumus. Pēc Barskova sacītā, alusdarītavas produkcijas realizācijas apjomi šī gada maijā palielinājās apmēram par 10%, salīdzinot ar 2017. gada maiju.

Ziņu lente
0