Ģimenes ārsti atlikuši streiku līdz jūlijam

© Sputnik / Оксана ДжаданЗабастовка семейных врачей - Рижская поликлиника
Забастовка семейных врачей - Рижская поликлиника - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja līdz jūlijam elektroniskās veselības aprūpes sistēma nesāks normāli funkcionēt, ģimenes ārsti daļēji pārstās tajā strādāt, savukārt reizi nedēļā vispār nestrādās sistēmā.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Ģimenes ārstu asociācijas sanāksmē tika apspriesta streika iespējamība un nolemts atlikt to uz mēnesi.

Izskatot problēmas, kuras pastāv veselības aprūpes sistēmā un e-veselībā, gandrīz 400 ģimenes ārsti piektdien sapulcē vienbalsīgi lēmuši pagaidīt līdz jūlijam, intervijā Latvijas Radio 4 paziņoja Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide.

Pēc viņas sacītā, ārsti ir neapmierināti ar to, ka elektroniskā veselības aprūpes sistēma joprojām nav savesta kārtībā, taču ir gatavi pagaidīt līdz jūlijam – šādu trūkumu novēršanas termiņu iepriekš nosauca veselības ministre Anda Čakša.

"Ja redzēsim, ka e-veselības funkcionēšana nav pilnvērtīga, tas nozīmē, ka darba nespējas lapu un e-recepti mēs nevaram izdarīt 30 sekundēs, ka nav pilnvērtīgs zāļu reģistrs, kas mums sistēmā ir ļoti svarīga lieta, un ir traucējumi, tādā gadījumā mēs vienu dienu nedēļā nelietojam e-veselības sistēmu," — paziņoja Veide.

Kopš gada sākuma ģimenes ārsti e-veselības sistēmā kārto tādus medicīnas dokumentus, kā slimības lapas un receptes. Un, kaut gan kopš obligātās sistēmas lietošanas ieviešanas pagājuši jau gandrīz pieci mēneši, tā joprojām strādā lēni un ar kļūdām, piemēram, e-receptes izrakstīšana aizņem pusotru-divas minūtes.

Tāpat, saskaņā ar ārstu ziņojumiem, izrakstot recepti, e-veselības sistēma nerāda zāļu aktīvo vielu nosaukumus, bet gan piedāvā konkrētu medikamentu, kas apgrūtina lētāku zāļu izrakstīšanu.

Ziņu lente
0