"Man ir sapnis": Rinkēvičs sapņo par tolerantu Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс
Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Edgars Rinkēvičs sapņo par Latviju, kuras politiķi nesašķels sabiedrību, manipulējot ar naidu un agresiju.

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sveica Baltijas geju parādes dalībniekus un dalījās pārdomās par Latviju, kas būs brīva no aizspriedumiem.

Pats ārlietu ministrs nevar piedalīties ikgadējā lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) parādē Baltic Pride, kas notiks Rīgā šodien, 9. jūnijā, jo uzturas ar darba vizīti Izraēlā, taču vērsies pie parādes dalībniekiem ar Twitter starpniecību.

"Martins Luters Kings pirms 55 gadiem savā runā "Man ir sapnis" runāja par sabiedrību, kas brīva no aizspriedumiem un sociālajām un ekonomiskajām tiesībām ikvienam sabiedrības loceklim. Arī man ir sapnis par Latviju, kuras spēks ir dažādībā un kas ciena un rūpējas par visu savu pilsoņu tiesībām un aizsargā tās. Par valsti, kura ir piemērs citām cilvēktiesību un likuma varas jomā. Man ir sapnis par Latviju, kur politiķi nevis šķeļ sabiedrību, manipulējot ar naidu un agresiju, bet veicina cieņpilnu attieksmi pret visiem tās locekļiem un cīnās pret vardarbību. Un man ir sapnis par zemi, no kuras nebrauc prom cilvēki, tikai tāpēc, ka viņi ir citādi," – rakstīja ārlietu ministrs.

Министр иностранных дел Латвии Эдгарс Ринкевичс - Sputnik Latvija
Rinkēvičs aicina ievērot minoritāšu tiesības, tiesa, runa nav par nacionālajām minoritātēm

"Baltijas praids ir būtisks solis, lai veicinātu sabiedrības izpratni un dialogu ar LGBT kopienu. Taču svarīgi ir arī turpināt cīņu par partnerattiecību tiesiskā regulējuma sakārtošanu un visu veidu diskriminācijas izskaušanu. Esmu pārliecināts, ka ar jūsu visu atbalstu un neatlaidīgu pārliecināšanas darbu tas izdosies!"

Patlaban Latvija, tāpat kā Lietuva, Rumānija, Polija, Slovākija un Bulgārija ir to ES valstu vidū, kur netiek atzītas viendzimuma personu laulības vai partnerattiecības. Šī gada martā Saeima noraidīja kopdzīves likuma projektu, kas faktiski varēja legalizēt valstī viendzimuma attiecības.

Rinkēvičs ir pirmais un pagaidām vienīgais politiķis Latvijā, kas publiski informējis par savu homoseksuālo orientāciju. Savu coming out viņš izdarīja 2014. gadā.

Ziņu lente
0