TV3: ar Bunkus slepkavību varētu būt saistīti azerbaidžāņu uzņēmēji

© REUTERS/Ints KalninsМесто убийства Мартиньша Бункуса в Риге, 30 мая 2018
Место убийства Мартиньша Бункуса в Риге, 30 мая 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nesenā pasūtījuma slepkavība Maskavā liek žurnālistiem domāt, ka ar maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību, iespējams, saistīti uzņēmēji no Azerbaidžānas.

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību, iespējams, pasūtījuši uzņēmēji no Azerbaidžānas, uzskata pārraides "TV3 ziņas" žurnālisti.

30. maijā Rīgā pie Meža kapiem savā automašīnā tika nošauts Mārtiņš Bunkus. Viena no plašāk izplatītajām versijām saistīta ar Trasta komercbanka likvidāciju, kurā glabājusies pēcpadomju valstu — Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Tadžikistānas un Azerbaidžānas uzņēmēju nauda. Bunkus tika uzskatīts par bankas maksātnespējas procesa faktisko izpildītāju.

Mārtiņa Bunkus slepkavības vietā - Sputnik Latvija
"Bunkus lietā" atklājas arvien jaunākas detaļas

Lielāko daļu ieguldījumu Trasta komercbanka zaudēja 206 nerezidenti – 52 privātpersonas un 154 juridiskās personas. Raidījumā "TV3 ziņas" izskanēja versija, ka slepkavību, iespējams, pasūtījuši azerbaidžāņu biznesmeņi, kurus nepatīkami pārsteidzis fakts, ka "nauda iestrēgusi bankās, un cerības to atgūt ir niecīgas".

Raidījums vēsta, ka martā Maskavā tika nošauts azerbaidžāņu izcelsmes uzņēmējs (domājams, runa ir par 42 gadus vecā Anara Alijeva slepkavību februārī, par ko stāstīja Sputnik Azerbaidžāna). Upuris tika nāvējoši ievainots savā mašīnā, un šāvēji tāpat izvēlējas vietu, kur nav uzstādītas videonovērošanas kameras.

Bunkus slepkavības mērogs un forma liecina, ka izpildītāji un pasūtītāji, ticamākais, nav no Latvijas, piemēram, slepkavas šaušanai izmantoja speciālu statīvu, kādi līdz šim Latvijā nav redzēti.

Valsts policijas bijušais priekšnieks Valdis Boins pastāstīja, ka slepkavas labi zinājuši savas iespējas un vajadzības, izvēlējušies pozīciju, un norādīja, ka, iespējams, viņiem ir iepriekšēja pieredze.

Купюра 500 евро - Sputnik Latvija
Nogalinātā administratora ienākumi 2017. gadā būtiski pieauguši

Valda uzskats, ka lielākā iespēja atklāt noziegumu ir, noķerot izpildītājus pāris stundu laikā, vēlāk tas ir grūtāk.

Boins atzīmēja, ka cilvēki, iespējams, ātri aizbraukuši, taču pieļāva, ka viņi pat nav steigušies – atpūtušies pludmalē, pēc tam nopirkuši biļetes vai aizbraukuši mašīnā.

Satversmes aizsardzības biroja darbinieks Arnolds Babris norādīja, ka tamlīdzīgos gadījumos pasūtītāji parasti neesot vietēji.

Valsts policija pagaidām nekomentē slepkavības izmeklēšanas gaitu un sola ziņot, tiklīdz parādīsies informācija, ko būs iespējams publicēt.

Ziņu lente
0