"Baltijas praida" gaidās: "Tēvijas sargi" sazvērējušies pret "krāsaino" alu

© Sputnik / Sergey MelkonovTēvijas sargi
Tēvijas sargi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Putotais Latvijas alusdarītavas Labietis ražotais dzēriens tiek nosodīts par speciālas alus partijas izlaišanu ar "Baltijas praida" emblēmu.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Radikālā nacionālistiskā grupējuma Tēvijas sargi pārstāvji nesēž rokas salikuši, it sevišķi pirms jubilejas Baltijas geju parādes, kura notiks Rīgā jau šosestdien, 9. jūnijā.

Šoreiz latviešu patriotu redzeslokā nonācis alusdarītavas Labietis produkts, precīzāk sakot, alus pudele ar etiķeti, kura noformēta varavīksnes krāsās un ar "Baltijas praida" emblēmu.

Члены радикальной националистической группировки Tēvijas sargi (Стражи Отечества) - Sputnik Latvija
Kaķīši un rozā poniji: tīklā izsmēja "Tēvijas sargus"

"Alkohola lietošana ir kaitīga veselībai, bet atsevišķi alkohola veidi ir kaitīgi arī morālei.

Alus darītava "Labietis" sevi ietonējusi varavīksnes krāsās, iegūstot dalītu pirmo/ otro vietu boikotējamo alus šķirņu sarakstā, kopā ar "Piebalgas" alu, kas garšas uzlabošanai izmanto Krievijas militārā kompleksa naudas piešprici (daļa alusdarītavas kompānijas Piebalgas alus pieder Krievijas uzņēmējam — red.).

Neaizmirstam, ka balsot var ne tikai vēlēšanās, bet var un vajag to darīt arī ar savu naudas maku!" uzrakstīja savā Facebook un Twitter lapā Tēvijas sargu pārstāvji.

Nacionālpatriotu aicinājums ieguva ļoti dažādu atsauci Latvijas iedzīvotāju sirdīs: kāds paslavēja viņus par šādu modrību un atbalstīja atteikšanos no šīs alusdarītavas produkcijas, savukārt citi, tieši pretēji, pateica, ka tagad noteikti aizies un nopirks Labietis alus pudelīti.

Piemēram, publiciste Elita Veidemane ir noraizējusies par to, kādēļ alusdarītava nolēma spert šādu mārketinga soli.

​​"​Par Labieti kādreiz biju labās domās. Neizprotami, kāpēc vajadzēja "uzlaboties" līdz praida reklāmai," atzīmēja Veidemane.

Tiesa, bija arī tādi, kas pauda savu atbalstu alum Labietis.

​​"​Paldies par ziņu, jāiet iemēģināt!" uzrakstīja kāds Raivis Dejus.

Nežēlīgāka diskusija zem Tēvijas sargu publikācijas izveidojās Facebook vietnē. Atsevišķi komentētāji neizvēlējās vārdus attiecībā pret dažām nacionālpatriotu iniciatīvām. Piemēram, kāds Juris Cinītis atgādināja Tēvijas sargiem par nacionālpatriotu lomu pēdējos notikumos Latvijā, kas saistīti ar skaļo maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību:

Masu iznīcības smiekli - Sputnik Latvija
Viedoklis
Masu iznīcības smiekli. Patrioti pievērsuši uzmanību krievu humoram

​"Katram sava patriotisma līnija. Tēvijas sargi droši vien čurā aiz sajūsmas par nacionāļu aktivitātēm Saeimā, bet tie, ar maksātnespējas administratoru atbalstu latviešu tautu noved lielākā postā kā viens praida pasākums, kuru, starp citu var arī neapmeklēt. Bet uz nacionāļu darbiem nezkāpēc šie sargi nepiedāvā skatīties. Kāpēc? Tāpēc, ka viņi ir pielipinājuši sev nacionāļu birku? Uz kāda pamata? Tāpēc, ka ik pa laikam pirms vēlēšanām pabļaustās, ka krievi nāk un vēl imigranti?"

Atgādināsim, ka ikgadējais "Baltijas praids" norisināsies Rīgā, 9. jūnijā. Lesbiešu, geju,  biseksuāļu un transpersonu (LGBT) apvienība un viņiem draudzīgā organizācija "Mozaika" ieplānojušas "Baltijas praida" parādes rīkošanu Vērmanes dārzā, taču apvienības VL-TB/LNNK frakcija Rīgas domē aicina pārcelt seksuālo minoritāšu parādes rīkošanu ārpus Rīgas Centra rajona.    

Ziņu lente
0