Drošības policija nav konstatējusi krimināla rakstura informāciju Iesalnieka izteicienos

© Foto : twitter / Jānis IesalnieksЯнис Иесалниекс
Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šis raksts nesatur nacionālā naida kurināšanas pazīmes – pārbaudīja Drošības policija.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Drošības policija (DP) nesaskatīja Tieslietu ministrijas parlamenta sekretāra Jāņa Iesalnieka izteicienos nacionālā naida kurināšanu un atteicās uzsākt kriminālprocesu.

Maija vidū Latvijas Krievu savienības partijas priekšsēdētāja Tatjana Ždanoka iesniedza DP iesniegumu ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu sakarā ar Iesalnieka izteicieniem Twitter tīklā un diskusiju, kas notika 6. maijā kanālā RIGA TV24.

DP atbildēja, ka nesaskata Tieslietu ministrijas darbinieka izteicienos nekāda krimināla. Ždanoka publicēja šo atbildi savā Facebook, kā arī pievienoja atsauces uz dažām spožākajām Iesalnieka publikācijām.

Viss zemāk uzskaitītais, pēc DP domām, nekurina nacionālo naidu.

"Krieviski runājoši policijas darbinieki aizturējusi latviešu puisi Aini Sproģi, kas pazīstams ar savām miermīlīgajām vientuļajām protesta akcijām pret Kremļa algotņiem Latvijā! Kā @IeM_gov_lv @Valsts_policija skaidro šo pilsoņa tiesību pārkāpumu?"

"Ainis ir atbrīvots. Tikko satiku. Aizturēšana bijusi ļoti haotiska, policijas darbinieku darbības neprofesionālas, bet iecirknis stipri krievisks."

"Ja kādam šeit, Latvijā, nepatīk un visu gribas krieviski, tad droši var doties atpakaļ uz Tēvzemi!"

"Krievi nekad nav cienījuši un necienīs tos, kas gļēvi piekāpjas un raustās. Viņi saprot un respektē spēka valodu."

"Ir grūti "mīlēt" to, ko necieni. Un Latvijas krievi neciena latviešus tieši mūsu gļēvuma dēļ. Tikai tad, kad runāsim ar viņiem spēka valodā, viņi sāks mūs cienīt. Tas ir svarīgākais priekšnoteikums saliedētībai."

"Mēs runājam par cieņu no krievu puses. Jā, tāda ir viņu mentalitāte."

Tas nav pirmais gadījums, kad DP ļoti pavirši attiecas pret Latvijas politiķu rusofobajiem izteicieniem: iepriekš nacionālā naida kurināšanas pazīmes netika saskatītas Edvīna Šnores izteicienā par "krievu utīm".

Ziņu lente
0