Mītiņš krievu skolu aizsardzībai Daugavpilī notiks – tiesa atcēlusi aizliegumu

© Sputnik / Sergey MelkonovПервомайская демонстрация Штаба защитников русских школ в Риге
Первомайская демонстрация Штаба защитников русских школ в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu savienības aktīvistiem Aleksandram Kuzminam un Aleksandram Livčakam izdevies panākt atļauju ielu gājienam pret izglītības reformu Daugavpilī 1. jūnijā – Bērnu aizsardzības dienā.

RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Krievu skolu aizstāvjiem izdevies izcīnīt uzvaru Administratīvajā rajona tiesā – viņi saņēmuši tiesības organizēt mītiņu pret izglītības reformu Bērnu aizsardzības dienā. Par to vēsta jurists Aleksandrs Kuzmins Facebook.

Skolu reformas pretinieku ielu gājies sāksies 1. jūnijā pl. 18:00 pie Daugavpils izglītības pārvaldes Saules un Muzeja ielu stūrī.

"Tikai ar juridiskām metodēm cīņā par tiesībām nepietiek, taču arī tās ir ļoti svarīgas," – uzrakstīja Kuzmins.

Iepriekš Daugavpils domes izpilddirekcija aizliedza mītiņu. Pilsētas mērs Rihards Eigims paskaidroja, ka "pilsētas centrā šajā dienā nav vietas politikai".

Taču tiesa atcēla šo aizliegumu un nolēma, ka tas ir nesamērojams, dome nav piedāvājusi nekādu lēmumu, kas nodrošinātu pieteicēju tiesības uz mierīgām sapulcēm un viedokļa paušanu.

"Daugavpils dome grozījās kā zutis uz pannas, taču patiesība ir mūsu pusē, un tiesa to atzina," – pastāstīja Latvijas Krievu savienības valdes loceklis Aleksandrs Livčaks.

Latvijas Krievu savienība apsveica aktīvistus ar uzvaru.

"Apsveicam Aleksandru Livčaku un Aleksandru Kuzminu ar uzvaru pār brīvības žņaudzējiem – Daugavpils domes ierēdņiem. Mītiņš krievu skolu aizstāvībai Daugavpilī notiks!" – partija uzrakstīja Facebook.

Iepriekš vēstīts, ka sestdien, 2. jūnijā pl. 12.00 Rīgā notiks "Maršs bērnu aizsardzībai". Pasākuma dalībnieki aicināti pulcēties pie Latviešu strēlnieku pieminekļa.

Aprīļa sākumā Latvijas prezidents Raimonds Vējonis izsludināja Izglītības likuma grozījumus, kuri paredz visu skolu pāreju uz mācībām valsts valodā līdz 2021./22. mācību gadam.

Latvijas krievvalodīgie iedzīvotāji reformu vērtē ārkārtīgi negatīvi, notikuši vairāki plaši protesta mītiņi. Cita starpā vecāki raizējas par izglītības kvalitāti, ko iegūs viņu bērni pēc reformas īstenošanas – bažas rada pedagogu trūkums, kuri varētu ātri pāriet no mācībām krievu valodā pie darba valsts valodā.

Ziņu lente
0