Satversmes tiesa atteikusies izskatīt sūdzību par eksāmenu grafiku

© Sputnik / Sergey MelkonovКонституционный суд Латвии
Конституционный суд Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skolēns no Venstpils nav guvis panākumus Satversmes tiesā, taču, iespējams, viņam izdosies atvieglot dzīvi nākamo gadu absolventiem, ja viņa iniciatīva tiks atbalstīta vietnē Manabalss.lv.

RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Satversmes tiesa (ST) neizlems jautājumu par to, vai eksāmenu grafiks atbilst Satversmei, vēsta TVNet.

Skolnieks no Ventspils Ņikita Kovaļovs septembrī uzzināja, ka divi eksāmeni – izvēles pārbaudījums informātikā un obligātais latviešu valodas eksāmens – šī gada grafikā seko viens otram, 21. un 22. maijā, un nolēma cīnīties pret tamlīdzīgu praksi.

Skola - Sputnik Latvija
Skolnieks apstrīdēs eksāmenu sarakstu Satversmes tiesā

Viņš vērsās pie dažādām valsts iestādēm, tostarp arī Veselības ministrijā, kuras pārstāvji piekrita, ka starp eksāmeniem nepieciešams laiks atpūtai, Izglītības ministrijā, kur viņam ieteica ierasties Rīgā un nokārtot eksāmenus papildu laikā, un Tiesībsarga birojā, kur viņu atbalstīja.

Kovaļovs vērsās arī Satversmes tiesā, taču ST atteicās izskatīt lietu ar mērķi pārbaudīt eksāmenu grafika atbilstību Latvijas Satversmei.

Vienlaikus skolnieks sastādīja atbilstošu petīciju sabiedrisko iniciatīvu vietnē Manabalss.lv. Tajā Kovaļovs atzīmēja, ka ne Izlglītības likumā, ne likumā par valsts pārbaudījumu norises kārtību nav noteikts, ka starp diviem skolas vai valsts pārbaudes darbiem ir jābūt vismaz vienas dienas pārtraukumam. Viņš ierosināja veikt atbilstošos grozījumus likumā.

Patlaban petīciju parakstījuši 495 cilvēki.

Ziņu lente
0