Autovadītājiem Latvijā draud sods – 100 eiro par Facebook lasīšanu pie stūres

© pexelsAutovadītājs ar pasažieri automašīnas salonā
Autovadītājs ar pasažieri automašīnas salonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Statistika liecina, ka aizvadītajā gadā par tālruņa lietošanu transportlīdzekļa vadīšanas laikā Latvijā sods piespriests 3400 reizes.

RĪGA, 30. maijs - Sputnik. 29. maijā Saeimas Juridiskā komisija konceptuāli atbalstījusi grozījumus, kuri paredz soda naudu 25-100 eiro apmērā par viedtālruņa, planšetdatora vai klēpjdatora lietošanu kustības laikā no autovadītāja puses, vēsta rus.tvnet.lv.

Atbilstošos normatīvos aktus iesniedzis Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Tavars, kurš paskaidroja, ka viedtālruņu lietošana un aizraušanās ar sociālajiem tīkliem pie kustībā esošas automašīnas stūres, var radīt bīstamas situācijas. Piemēram, sēdē tika apspriests nesenais negadījums Ungārijā — mikroautobusa vadītājs pievērsās Facebook, kā rezultātā notika avārija. CSN bojā gājuši deviņi cilvēki.

Паркомат - Sputnik Latvija
Rīgā atkal ieviesīs riteņu bloķētājus

Patlaban Latvijā autovadītājiem paredzēts sods par tālruņa sarunu kustības laikā 15 eiro apmērā. Statistika liecina, ka aizvadītajā gadā par tālruņa lietošanu transportlīdzekļa vadīšanas laikā Latvijā sods piespriests 3400 reizes.

Šogad uz Latvijas ceļiem darbu sākušas policijas automašīnas bez trafareta zīmējuma. Tās aprīkotas ar kamerām, kas fiksē autovadītāju pieļautu tālruņa lietošanu kustības laikā un nolasa transportlīdzekļa numura zīmi. Kameras ļauj konstatēt arī citus pārkāpumus, piemēram, drošības jostas pielietojumu.

Sistēma darbojas tāpat kā fotoradari, un pārkāpuma gadījumā autovadītājs saņem paziņojumu par sodu.     

Ziņu lente
0