Uz Jūrmalu bez rindas: kā var ātri un viegli iegādāties caurlaidi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau kuru nedēļu pieaug skandāls ar automātiem, kuri izsniedz caurlaides uz Jūrmalu: mediji publicē ziņas un politiķu viedokļus šajā jautājumā, taču nedot praktiski nekādus padomus, toties tie ir mums.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik, Vladimirs Dorofejevs. Pirms stāstām, kā nokļūt Jūrmalā bez rindas, vērts atgādināt, no kā tur tā rinda izveidojusies. Viss ir ļoti vienkārši: Jūrmalas dome izmainījusi pilsētas caurlaižu iegādes sistēmas kārtību. Ja agrāk varēja vienkārši iemest divas monētiņas vai apmaksāt caurlaidi ar bankas karti, tad tagad vēl arī jāievada mašīnas numurs. Un sešu simbolu ievade bremzē visu iebraukšanas procesu no 30 sekundēm līdz 5 minūtēm vienai mašīnai.

Латвийские байкеры открыли мотосезон - Sputnik Latvija
"Izbeidziet bardaku": ap simts motociklistu aizņēmuši Jūrmalas domes stāvvietu

Kādu laiku "bremzē" aparāts, savukārt kādu laiku klients. Daudzi ārzemnieki, kuri pamana uzrakstu latviešu valodā un nepamana pārslēgšanas pogu uz citām valodām ekrāna stūrī, "bremzē" vēl ilgāk. Vietējie iedzīvotāji labprāt palīdz viņiem ievadīt nepieciešamos ciparus, jo aparāts, pārslēdzoties no valodas uz valodu un nosūtot automobiļa datus sistēmā, domā vēl ilgāk.

Tagad rinda uz iebraukšanu stāv pat darba laikā. Savukārt brīvdienās tā kļūst pārāk liela tika nelielai pilsētai.

Piemēram, vakar rinda pie automātiem pēc Jūrmalas caurlaides ievilkās uz vairākiem kilometriem un sākās no tirdzniecības centra Spice. Šajā rindā cilvēki pavadīja vairāk nekā stundu un sūdzējās sociālajos tīklos par Jūrmalas domi un "stulbajiem aparātiem". Visnepacietīgākie vadītāji griezās apkārt un brauca prom.

Var arī bez rindas

No problēmām var absolūti izvairīties, iegādājoties caurlaidi vai nu internetā, vai ar SMS, vai caur mobilo aplikāciju Mobilly.

Kas būs ar to, kas iebrauks bez caurlaides? Pie iebraukšanas Jūrmalā viņu mašīnu nofilmēs kamera, kura pieslēgta pie datora, tā salīdzinās numuru ar datu bāzi, kurā ierakstīti visi numuri ar caurlaidēm, un uzreiz pārsūtīs mašīnas krāsaino fotogrāfiju ar numura norādi Jūrmalas policistiem. Tie atradīs automobili un izrakstīs vadītājam sodu. Sods ir 50 eiro.

Байкеры в Риге - Sputnik Latvija
Baikeri Rīgā

Visvieglāk iegādāties caurlaidi savlaicīgi, internetā. Lai to izdarītu, jāatver saite vai Google jāieraksta meklējamo frāzi "iebraukšana Jūrmalā", un pēc tam jāuzspiež uz pogas "nopirkt caurlaidi". Tālāk būs jāaizpilda elektroniska veidlapa, kurā būs jānorāda mašīnas un tehniskās pases numurs, kā arī maksātāja personas datus. Pēc tam varēs samaksāt caur vienu no astoņām populārākajām Latvijas internetbankām.

Taču, ja jūsu konts ir citā bankā, tad jūsu gadījumā līdzēs viedtālruņu aplikācija Mobilly. Lejupielādējiet aplikāciju, papildināt tajā kontu un apmaksājat iebraukšanu Jūrmalā. Turklāt tādā veidā var apmaksāt Rīgas stāvvietas, starppilsētu vilcienus un autobusus, kā arī daudz ko citu. Aplikācijas priekšrocība ir tāda, ka caurlaidi var iegādāties, kad jūs jau iebraucat Jūrmalā, apdzenot rindu.

Līdzīga metode darbojas arī citā mobilā aplikācijā Rigacard.

Байкер на трассе - Sputnik Latvija
Policija pievērš motociklistiem pastiprinātu uzmanību

Taču izeja ir pat tādā gadījumā, ja pa rokai nav viedtālruņa, vai bankas kontā beigušies līdzekļi. Var iegādāties Jūrmalas caurlaidi uz nomaksu, piesaistot to pie mobila telefona rēķinam par nākamo mēnesi (ja jūs esat LMT, Tele2 vai Bite klients).

Lai saņemtu šāda veida nomaksu, jānosūta SMS uz numuru 1859 "MSTART atstarpe AUTO atstarpe J", kur "ĀUTO" vietā jāieraksta automobiļa numurs. Atbildes īsziņa telefonā arī būs šī caurlaide.

Un, lūdzu, beidziet stāvēt rindās. Baudiet atpūtu bez rindām!    

Ziņu lente
0