"Rusofobs" ir tas, kurš ienīst krievus: Iesalnieks atbildēja Ļimonovam

© Foto : twitter / Jānis IesalnieksJānis Iesalnieks
Jānis Iesalnieks - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tieslietu ministrijas parlamenta sekretārs Jānis Iesalnieks, kurš iepriekš piedāvāja visiem krievvalodīgajiem vākties prom no Latvijas, paskaidroja Eduardam Ļimonovam, ka viņš nav rusofobs, bet gan "imperiālisma un putinisma pretinieks".

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Ļimonova sarakstā iekļuvušais Latvijas Tieslietu ministrijas parlamenta sekretārs paskaidroja, ka viņš neienīst krievus.

Savu atbildi uz "Latvijas rusofobu sarakstu"", kuru iepriekš publicēja rakstnieks Eduards Ļimonovs, Iesalnieks, kurš sastāv Nacionālajā apvienībā, uzrakstīja Twitter. Ziņojumā viņš steidzās aizstāvēt ne vien savu godu, bet arī visu citu ierēdņu, politiķu, ministru un žurnālistu godu, kuri izrādījušies sarakstā, nodēvējot viņus par "cienījamu kompāniju".

Pēc Tieslietu ministrijas parlamenta sekretāra sacītā, Ļimonovs kļūdījies vārda "rusofobs" nozīmē un līdz ar to, velti piemēroja to pret personām no saraksta, jo viņi neienīst krievus, bet gan vienkārši "cīnās pret krievu imperiālismu un putinismu".

"Ļimonovam laikam nav skaidrs, ko nozīmē "rusofobs". Domāju, neviens no sarakstā esošajiem neienīst krievus, bet gan cīnās pret krievu imperiālismu un putinismu. Tā ka esmu cienījamā kompānijā," uzrakstīja Iesalnieks savā Twitter.

​Vērts atzīmēt, ka mūsdienu Tatjanas Jefremovas redakcijas krievu valodas skaidrojošā vārdnīca traktē vārda "rusofobija" nozīmi kā "nepatīkas izrādīšana pret visu krievisko, pret pašiem krieviem kā pret kaut ko svešu un bīstamu citas nācijas pārstāvjiem".

Ļimonova saraksts

Iepriekš pazīstamais Krievijas rakstnieks Eduards Ļimonovs publicēja sociālajā tīklā LiveJournal "Latvijas rusofobu sarakstu".

Марш легионеров СС в Риге - Sputnik Latvija
Ļimonova saraksts: Krievijas rakstnieks nosaucis Latvijas galveno rusufobu vārdus

Izņemot Ieslanieku, sarakstā iekļuva Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, Latvijas tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Latvijas delegācijas priekšsēdētājs Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamenta asamblejā (EDSO PA) Edvīns Šnore, Latvijas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas lietu komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis, Latvijas Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrības lietu komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis, kā arī Saeimas deputāti Jānis Dombrava un Aleksandrs Kiršteins.

Turklāt Latvijas rusofobos atsevišķā rindkopā ierakstīti žurnālisti Māris Zanders, Elita Veidemane un Gatis Šļūka.

Iesalnieks vēlas doties uz Maskavu?

Ļimonovs komentēja publikāciju, paziņojot, ka sarakstu viņam snieguši "Latvijas biedri", savukārt nosauktās personas ir rusofobi, kuri saistīti ar diskriminējošo likumu pieņemšanu attiecībā pret valsts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, un šiem cilvēkiem derētu aizliegt ieceļot Krievijas Federācijas teritorijā.

Herberts Cukurs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Herberts Cukurs: gļēvulis un bende ar lidotāja uzplečiem

Līdz ar to izbrīna tas, ka uz Ļimonova izgājienu reaģēja tieši Iesalnieks, jo viņš pats 1. maijā piedāvāja visiem, kas nav apmierināti ar Latvijas valodas politiku, "droši braukt atpakaļ uz Dzimteni", domājot ar to, visticamāk, krievu skolu aizstāvjus un Krieviju. Līdz ar to, pats ierēdnis uz Krieviju braukt negrasījās, tādēļ sankcijām ieceļošanas aizlieguma veidā viņu nebūtu jābiedē.

Turklāt Iesalnieks piedāvāja latviešiem "sākt runāt ar krieviem spēka valodā", kas izraisīja ārkārtīgi lielu Latvijas Krievu savienības līderes Tatjanas Ždanokas sašutumu, kura pat uzrakstīja iesniegumu Drošības policijā pret ierēdni.    

Ziņu lente
0