Sinoptiķi sola Latvijai karstuma nedēļu

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasРуки
Руки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, tuvākās septiņas dienas valstī saglabāsies karsts un sauss laiks.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Piektdien, Latvijā saglabāsies skaidrs laiks bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra +22…+27 grādi, vietām līdz +30 grādiem, nedaudz vēsāks būšot Rīgas piejūrā, kur gaidāmi +18…+22. Pūtīs mierīgs austrumu un ziemeļaustrumu vējš, piekrastē brīze.

Tuvāko septiņu dienu laikā īpašas izmaiņas Latvijas laikapstākļos nav gaidāmas, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Jaunnedēļ gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā sasniegs +27…+30 grādus. Jau tagad daudzviet Latvijas mežos ir augsta ugunsbīstamība, savukārt nākamās nedēļas vidū tā var būt īpaši augsta.

Pēc sinoptiķa Jāņa Traļļa sacītā, kurš atsaucas uz portāla jurmala.lv datiem, ūdens temperatūra Jūrmalā ceturtdienas vakarā sasniedza +17…+19 grādus. Savukārt atklātā jūrā Vidzemes un Kurzemes piekrastēs ūdens temperatūra joprojām nav augstāka par +10 grādiem.

Saskaņā ar Traļļa datiem, līdz 30. maijam Latvijā būs stabili sauss, saulains un karsts laiks, savukārt nakts stundās atsevišķās vietās varētu būt vērojama asa aukstuma iestāšanās. Pēc nedēļas karstuma Latvijā varētu iestāties vēss laiks, kurš nāks no ziemeļiem.

Ziņu lente
0