Dudajeva gatvi Rīgā piedāvā pārdēvēt Mihaila Zadornova ielā

© Foto : БАЛТИЙСКИЕ НОВОСТИУлица имени Джохара Дудаева
Улица имени Джохара Дудаева - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Apvienība pret nacismu" vērsusies Rīgas domē ar lūgumu pārdēvēt gatvi, nosaukto bijušā čečenu separātistu līdera Džohara Dudajeva vārdā, Eiropas ielā vai Mihaila Zadornova ielā, vai arī atgriezt tai iepriekšējo nosaukumu.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. "Apvienība pret nacismu" vērsusies pie Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova ar lūgumu pārdēvēt Džohara Dudajeva gatvi. Iesnieguma kopiju Sputnik Latvija nodeva "Apvienības pret nacismu" līderis Jānis Kuzins.

"Sakarā ar vairākām Rīgas iedzīvotāju sūdzībām, kuras esam saņēmuši, aicinām Jūs, Rīgas domi un atbildīgo komisiju izskatīt iespēju izmainīt Džohara Dudajeva gatves nosaukumu uz iepriekšējo nosaukumu vai pārdēvēt to Eiropas ielā vai Mihaila Zadornova ielā," — teikts iesniegumā.

Iesnieguma autori atgādina, ka Latvija aktīvi piedalās terorisma un islāma fundamentālisma apkarošanā, tostarp, NATO pretterorisma operācijām. Taču Dudajeva garīgie mantinieki organizē akcijas visā pasaulē: Francijā, Beļģijā, Krievijā.

"Tas, ka dažādas Eiropas valstis sauc Džohara Dudajeva ielas un skvērus, ir nepieņemami, tas ir tas pats, kas nosaukt ielu Ādolfa Hitlera vārdā," — uzskata "Apvienība pret nacismu".

Kuzins tāpat atsaucas uz kādreizējo "Saskaņas" solījumu vēlētājiem pārdēvēt ielu.

Ziņu lente
0