"Visam ir robeža": psihologa vakance par 320 eiro radījusi sašutumu sociālajos tīklos

CC BY 2.0 / Photy .org / Money in handДеньги на ладони.
Деньги на ладони. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Psihologa alga Sociālās aprūpes centra "Teika" filiālē nepatīkami pārsteigusi Twitter lietotājus.

RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Informācijā par psihologa vakanci, kas publicēta valsts un pašvaldību pakalpojumu vienotajā portālā www.latvija.lv, pretendentam solīta alga 255-320 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas.

Pretendentam, kurš vēlas strādāt Sociālās aprūpes centra "Teika" filiālē, kur uzturas bērni ar garīgās attīstības traucējumiem, nepieciešams maģistra grāds pedagoģijā un vismaz piecus gadus ilga darba pieredze, teikts sludinājumā. Tiesa, runa ir par pusslodzes darbu.

"6 gadus studēt, 5 gadus strādāt profesijā, lai pēc tam par pusslodzes darbu saņemtu 255-320 EUR bruto, strādājot ar bērniem invalīdiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem. Jebkurai misijas apziņai ir savas robežas," — uzrakstīja Renāte.

"Pat priekš nepilnas slodzes darba traki…." — piekrita Janis Nezināmais.

"Kamēr vien darbu skolā dēvē par misiju — spēkā ir tam sekojošie jēdzieni un darbi — atteikšanās, gavēšana, paļāvība uz Izglītības lielo spēku un brīvprātīgs darbs vakara stundās," — uzskata Jānis Goldbergs.

"Jau atkārtoti redzam cilvēka vērtību Latvijas birokrātiem. Ceru uz @KustibaPar un pamatīgām pārmaiņām," — uzrakstīja sociālā tīkla apmeklētājs ar lietotājvārdu Mayforcebe.

Atgādināsim, ka Centrālās statistikas pārvaldes rīcībā esošā informācija liecina: gandrīz 35% strādājošo Latvijā šī gada pirmajā ceturksnī saņēmuši algu mazāk nekā 450 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas.

Vidējā alga neto pērn Latvijā sastādīja 894 eiro, liecina ikgadējais algu pētijums, ko organizē personālatlases uzņēmums CV-Online Latvia.

Ziņu lente
0