Drošības policija: Lindermans brīvībā var traucēt lietas izmeklēšanu

© Sputnik / Алексей ТихомировЭмблема полиции безопасности Латвии
Эмблема полиции безопасности Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sabiedriskais aktīvists Vladimirs Lindermans tika atbrīvots no aresta 21. maijā.

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Latvijas Drošības policija (DP) uzskata, ka Vladimirs Lindermans, būdams brīvībā, var kaitēt pirmstiesas izmeklēšanai, taču sīkākus paskaidrojumus nesniedza, ziņo Baltnews.lv.

Vladimirs Lindermans tiek turēts aizdomās par starpetniskā naida kurināšanu un masu nekārtību organizāciju. 21. maijā viņš tika atbrīvots no aresta. Cits drošības līdzeklis vēl nav piemērots, taču, iespējams, tiks izraudzīts trešdien, vēsta aktīvista advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Lindermana advokāte: aktīvists aicināja veikt tikai likumīgas darbības - Sputnik Latvija
Video
Lindermana advokāte: aktīvists aicināja veikt tikai likumīgas darbības

Atgādināsim, ka Vladimiru Lindermanu maskotas personas aizturēja sabiedriskā transporta pieturā 8. maijā. Viņš tika notriekts zemē un iegrūzts autobusā bez identifikācijas zīmēm. Vēlāk noskaidrojās, ka tā rīkojas Drošības policija. Aktīvista advokāte Jeļena Kvjatkovska informēja, ka Latvijas Drošības policija aizturējusi tiesībsargu sakarā ar viņa uzrunu Vislatvijas vecāku sapulcē.

10. maijā Vidzemes priekšpilsētas tiesa slēgtā sēdē izraudzījās drošības līdzekli — Vladimirs Lindermans tika arestēts. Viņa arests tika pārsūdzēts.

Vislatvijas vecāku sapulci 31. martā apmeklēja gandrīz tūkstotis dalībnieku. Pasākums bija veltīts cīņai pret latviešu mācību valodas ieviešanu vidusskolās Latvijā. Dažādi cilvēki — politiķi, sabiedriskie darbinieki un skolēnu vecāki pauda savu viedokli par to, pie kā novedīs mācības svešā valodā un kas jādara, lai procesu apturētu. Sapulci organizēja Latvijas Krievu savienība un Krievu skolu aizstāvības štābs.

Dažās runās Drošības policija saskatījusi aicinājumus starpetniskā naida kurināšanai un darbības, kas vērstas uz pašreizējās valsts valdības gāšanai. Cita starpā izmeklētājus ieinteresēja Vladimira Lindermana aicinājumi radikalizēt protestus. Pats sabiedriskais aktīvists paskaidroja, ka runa bija par miermīlīgām pilsoniskās nepakļaušanās akcijām. Drošības policija ierosināja kriminālprocesu jautājumā par Vislatvijas vecāku sapulci.

Ziņu lente
0