Politika

Liepnieks par tiesību aizstāvju arestu: tas ir riskants ceļš

© Sputnik / Sergey MelkonovPikets Gapoņenko un Lindermana atbalstam pie Rīgas Centrālcietuma
Pikets Gapoņenko un Lindermana atbalstam pie Rīgas Centrālcietuma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aktīvistu Vladimira Lindermana un Aleksandra Gapoņenko arests varētu radikalizēt protestus Latvijā, uzskata polittehnologs Jurģis Liepnieks.

RĪGA, 22. maijs — Sputnik. Nesenos Vladimira Lindermana un Aleksandra Gapoņenko arestus jāuztver kā spēka demonstrācija no valsts puses un iebiedēšanas akcija attiecībā pret tiem, kas vēlēsies protestēt, paziņoja polittehnologs Jurģis Liepnieks radio Baltkom ēterā.

Nepilsoņu kongresa priekšsēdētāju Aleksandru Gapoņenko Drošības policija aizturēja 20. aprīlī sakarā ar aizdomām par "pret valsts neatkarību vērstām darbībām". Tiesa atteikusies mainīt drošības līdzekli, tādēļ Gapoņenko joprojām atrodas Rīgas Centrālcietumā.

Aktīvistu Vladimiru Lindermanu 8. maijā aizturēja Drošības policija par runu Vislatvijas vecāku sapulcē. Viņu tur aizdomās nacionālā naida kurināšanā un masveida nekārtību organizēšanā. Rīgas Apgabaltiesa 21. maijā atbrīvoja Lindermanu no apcietinājuma.

Ulmanis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Gasparjans: tagad apdraudēti visi Latvijas iedzīvotāji

"Tas jāuztver kā iebiedēšana, parādīt visiem — jūs te nedomājiet! Turpmāk mēs strādāsim skarbāk! Es neesmu pārliecināts, ka tas ir pareizi. Jo katram solim ir sekas. Un šādi valsts spertie soļi varētu radikalizēt protestus, turklāt tas ir viegli izmantojams kā reklāma akciju rīkotājiem. Un par ko viņi sēž, par ko arestēti? Par to, ka pauda savu viedokli? Tas ir riskants ceļš. Tad mums ir jāzina, kur ir šī robeža, tagad tiesai būtu mums tā jāparāda," — paziņoja polittehnologs.

Valsts nodemonstrējusi, ka apkaros citādu domāšanu, uzskata Liepnieks.

"Jebkurā gadījumā skaidrs ir viens, valsts parādījusi, ka grasās cīnīties ar šādu viedokli. Ar tāda laikam skarbāka prokrieviska, pat prokrievijas viedokļa paušanu. Jebkāda brīvība nav absolūta, tai ir robežas, un šobrīd valsts noteiks šīs robežas. Savukārt mēs paskatīsimies un izdarīsim savus secinājumus," — teica polittehnologs.

Premjerministrs Māris Kučinskis iepriekš paziņoja, ka jaunas sabiedrisko aktīvistu akcijas, ko varētu raksturot kā radikālas, drošības dienestiem ir jānovērš jau pašā sākumā. Pēc viņa domām, tā nav iestāšanās pret vārda brīvību, bet gan uzstājīgs "nē" radikālām darbībām.

Ziņu lente
0