Krievijas vēstniecība par draudiem ierobežot telekanālus: taisnība acīs kož

© Sputnik / Sergey MelkonovKrievijas vēstnieka Latvijā Jevgēņija Lukjanova preses konference
Krievijas vēstnieka Latvijā Jevgēņija Lukjanova preses konference - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Latvijā ir pārliecināta, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome cīnās ar vējdzirnavām, draudot ierobežot kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā.

RĪGA, 22. maijs — Sputnik. Krievijas vēstniecība Latvijā nosaukusi par cenzūru Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) darbību attiecībā pret Krievijas medijiem. Savu viedokli vēstniecība pauda Facebook.

Šādi Krievijas diplomātiskā misija atsaucās uz NEPLP brīdinājumu ierobežot kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijas teritorijā, ja kanāls pieļaus "atkārtotus pārkāpumus".

"Mūsdienu digitālo tehnoloģiju gadsimtā Latvijā joprojām rit cīņa ar vējdzirnavām, cenšoties ierobežot vārda brīvību. Acīmredzot taisnība acīs kož! Bet bailēm ir lielas acis…" — paziņoja vēstniecība.

NEPLP vietnē publicēta informācija par to, ka 16. maijā padome apspriedusi ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem telekanāla "Rossija RTR" iespējamo ierobežojumu.

"Rossija RTR" vadībai un mediju regulatoram Zviedrijā nosūtīts brīdinājums par to, ka kanāla retranslācija tiks ierobežota, ja speciālisti Latvijā no jauna saskatīs RTR pārraidēs "naida valodu".

Студия вещания телеканала Россия на страны ближнего зарубежья - Sputnik Latvija
Eksperti par informācijas karu: ar aizliegumu neko nepanāksi

Lattelecom pārstāvis Toms Meisītis iepriekš atgādināja, ka interneta laikmetā televīzijas ierobežošanas iespējas ir ierobežotas.

Iepriekš vēstīts, ka Nacionālā apvienība piedāvā jau šajā Saeimas sasaukumā spert soļus ar mērķi aizsargāt "Latvijas informācijas telpu" un valdošās koalīcijas partiju sapulcē vienojusies par kopēju plānu Krievijas telekanālu ierobežošanai Latvijas teritorijā.

NEPLP divas reizes apturējusi Krievijas kanāla "RTR Planeta" translāciju Latvijas teritorijā. Padomes locekļi saskatījuši RTR ēterā "kara propagandu" un informējuši par to Eiropas Komisiju. Pirmo reizi, 2015. gadā RTR tika aizliegts uz trim mēnešiem, bet otro reizi, 2016. gadā — uz sešiem mēnešiem.

Ziņu lente
0