Vladimirs Lindermans atbrīvots no aresta

© Sputnik / Sergey MelkonovVladimirs Lindermans
Vladimirs Lindermans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas apgabaltiesa 21. maijā atbrīvojusi no aresta sabiedrisko aktīvistu Vladimiru Lindermanu.

RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Tiesa pieņēmusi lēmumu atbrīvot no aresta sabiedrisko aktīvistu, krievu skolu aizstāvi Vladimiru Lindermanu, savā lapā Facebook pastāstīja viņa biedre Oksana Čeliševa.

"Vladimirs Lindermans ir brīvībā. Tiesa atcēlusi drošības līdzekli," — teikts paziņojumā.

Atgādināsim, ka Vladimiru Lindermanu maskotas personas aizturēja sabiedriskā transporta pieturā 8. maijā. Viņš tika notriekts zemē un iegrūzts autobusā bez identifikācijas zīmēm. Vēlāk noskaidrojās, ka tā rīkojas Drošības policija. Aktīvista advokāte Jeļena Kvjatkovska informēja, ka Latvijas Drošības policija aizturējusi tiesībsargu sakarā ar viņa uzrunu Vislatvijas vecāku sapulcē. Viņš turēts aizdomats par nacionālā naida kurināšanu un masu nekārtību organizēšanu.

10. maijā Vidzemes priekšpilsētas tiesa slēgtā sēdē izraudzījās drošības līdzekli — Vladimirs Lindermans tika arestēts. 

Пикет в поддержку Гапоненко и Линдермана у Рижской центральной тюрьмы - Sputnik Latvija
"Saša un Volodja, mēs esam ar jums": Rīgā norisinājies politieslodzīto atbalsta pikets

Vislatvijas vecāku sapulci 31. martā apmeklēja gandrīz tūkstotis dalībnieku. Pasākums bija veltīts cīņai pret latviešu mācību valodas ieviešanu vidusskolās Latvijā. Dažādi cilvēki — politiķi, sabiedriskie darbinieki un skolēnu vecāki pauda savu viedokli par to, pie kā novedīs mācības svešā valodā un kas jādara, lai procesu apturētu. Sapulci organizēja Latvijas Krievu savienība un Krievu skolu aizstāvības štābs.

Dažās runās Drošības policija saskatījusi aicinājumus starpetniskā naida kurināšanai un darbības, kas vērstas uz pašreizējās valsts valdības gāšanai. Cita starpā izmeklētājus ieinteresēja Vladimira Lindermana aicinājumi radikalizēt protestus. Pats sabiedriskais aktīvists paskaidroja, ka runa bija par miermīlīgām pilsoniskās nepakļaušanās akcijām. Drošības policija ierosināja kriminālprocesu jautājumā par Vislatvijas vecāku sapulci.    

Ziņu lente
0