Politika

Ko vēlas panākt Latvijas Reģionu apvienības premjera kandidāts

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Reģionu apvienība izvirzīja kandidātu Latvijas premjerministra amatam gaidāmajām Saeimas vēlēšanām Edvardu Smiltēnu.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Sestdien, 19. maijā, "Reģionu spēks Latvijas attīstībā" foruma gaitā, Latvijas Reģionu apvienības (LRA) parlamenta frakcija nolēma izvirzīt savu kandidātu premjerministra amatam Saeimas deputātu Edvardu Smiltēnu, vēsta Grani.lv.

Uzstājoties forumā, Smiltēns nosauca par savu galveno mērķi panākt, lai cilvēki, tostarp skolu absolventi un augstskolu beidzēji, saistītu savu dzīvi ar Latviju.

После выборов президента Латвии в Сейме - Sputnik Latvija
Politika
Saeima atbalstījusi pāreju uz atklātu balsošanu prezidenta vēlēšanās

Smiltēnam ir 33 gadi, savas politiskās karjeras sākumā viņš bija "Sabiedrība citai politikai" loceklis, kura vēlāk tika iekļauta "Vienotības" sastāvā. Viņš pat balotējies "Vienotības" priekšsēdētāja amatam, taču neveiksmīgi, un pēc tam sāka strādāt kopā ar LRA.

Parlamenta frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga nosauca savu LRA par vienīgo reālo opozīciju, kura šodien pastāv Latvijā.

Turklāt Kleinberga un LRA pārstāvju sanāksmes vadītājs Guntis Gladkins atzīmēja, ka LRA frakcijas deputātu un ar viņiem kopā strādājošo cilvēku skaits sastāda jau desmit cilvēkus, un tas apstiprina, ka partija "izaugusi platumā un izmērā".

Pēc Kleinbergas domām, vēlētājiem ir svarīgi, ka partija aizstāv reģionālo iedzīvotāju intereses.

Šī gada martā LRA boja gatavi atbalstīt vien 1,6% aptaujāto, partija neiekļuva pat reitinga pirmajā pieciniekā. Taču, neskatoties uz to, toreiz 20% respondentu paziņoja, ka vispār nezina, par kādiem politiskajiem spēkiem viņi balsos.

Ziņu lente
0