Uzmanīgāk lasiet noteikumus: airBaltic atbildēja neapmierinātajiem pasažieriem

© Sputnik / Sergey MelkonovАвиакомпания airBaltic
Авиакомпания airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas nacionālais aviopārvadātājs airBaltic sniedzis atbildi uz jautājumiem sakarā ar nesenajiem incidentiem.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Aviokompānija airBaltic komentējusi Sputnik Latvija divus nesenos incidentus ar pasažieriem, kuri izraisīja asu apspriešanu sociālajos tīklos.

Filmēšana

Pirmais konflikts notika starp pasažieru vārdā Andrejs Kļimovs un airBaltic darbinieci. Viņai licies, ka Kļimovs nofotografējis viņu bez atļaujas, kaut gan pasažieris apgalvo, ka nofilmēja norādi par bagāžas izmēriem. Rezultātā tika izsaukta apsardze, kamēr notika skaidrošanās, lidmašīna aizlidoja, un Kļimovam nācās iegādāties dārgu biļeti uz citu reisu.

Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi - Sputnik Latvija
Infografika
Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi

Aviokompānija airBaltic komentāros sakarā ar šo gadījumu informē, ka ikviena darbība aviācijas nozarē tiek regulēta pēc standarta lidsabiedrības, lidostas un aviācijas nozares noteikumiem, lai spētu nodrošināt drošību un kārtību lidostā un lidmašīnā.

airBaltic aicina pirms katra lidojuma pasažierus rūpīgi iepazīties gan ar lidostas, gan ar lidsabiedrību noteikumiem. Saskaņā ar tiem, lidostas teritorijā vai gaisa kuģī aizliegts fotografēt vai filmēt tajā strādājošos darbiniekus, telpas un iekārtas.

Bagāžas izmēri

Otrs incidents saistīts ar to, ka pasažieriem tika pieprasīts piemaksāt par bagāžu pieļaujamā čemodāna dziļuma izmēra pārsniegšanas dēļ par diviem centimetriem.

Samaksājot par diviem čemodāniem 120 eiro, pasažieri, ierodoties Venēcijā, savu bagāžu uz lentes neatrada. Beigās viņiem nācās zvanīt uz airBaltic maksas numuru, lai noskaidrotu savu čemodānu atrašanas vietu.

Aviokompānijā atvainojās par bagāžas aizkavēšanos un paziņoja, ka airBaltic "darīja visu iespējamo, lai pasažiere to saņemtu pēc iespējas ātrāk".

Attiecībā uz piemaksu airBaltic atgādināja: lai visiem pasažieriem nodrošinātu iespēju pārvadāt bezmaksas bagāžu, kā arī personīgās mantas vienību, aviokompānijas pārstāvji ir tiesīgi pārbaudīt bagāžas izmērus, kā arī svaru un vajadzības gadījumā, ja rokas bagāža neatbilst prasītajiem noteikumiem, lūgt par to papildu samaksu.

Bombardier CS300, airBaltic - Sputnik Latvija
ES tiesa atļāvusi izskatīt airBaltic un flyLAL strīdu Lietuvā

Pasažiera pienākums pēc lidsabiedrības darbinieka vai pārstāvja pieprasījuma ir ievietot rokas bagāžu rāmī izmēru pārbaudei.

Somai rāmī ir jābūt viegli ievietojamai un izņemamai. Ja tā tiek ievietota, pielietojot spēku un to deformējot, tad tiek uzskatīts, ka soma nav atbilstoša noteiktajiem izmēriem un tā ir jāreģistrē par papildu maksu.

Tiem, kam šī informācija ir aktuāla, airBaltic sniedz saites uz vietnēm, kur var iepazīties ar informāciju.

Informācija par airBaltic bagāžas noteikumiem ir skatāma šeit.

Ar starptautiskās lidostas "Rīga" noteikumiem iespējams iepazīties šajā vietnē.

Savukārt ar airBaltic noteikumiem iespējams iepazīties šeit.

Ziņu lente
0