Latvijā turpina mazināties pārtikas "nacionālpatriotisms"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasПродажа мясной продукции из Латвии
Продажа мясной продукции из Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sliktas ziņas vietējiem pārtikas ražošanas uzņēmumiem sagatavojis SKDS sabiedrības viedokļa pētījumu centrs.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Turpina kristies Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri izvēlas Latvijā ražotus pārtikas produktus, liecina SKDS pētījumu centra dati. Par to paziņoja centra vadītājs Arnis Kaktiņš Twitter vietnē.

"Ar pārtikas iegādi saistītais nacionālpatriotisms Latvijā turpina samazināties. Tā ir slikta ziņa vietējiem pārtikas ražotājiem," uzrakstīja Kaktiņš.

Respondentiem piedāvāja atbildēt, vai viņi piekrīt sekojošajam apgalvojumam: "Izvēloties pārtikas produktus, man ir svarīgi, lai viņi būtu ražoti Latvijā".

Lielveikals Čehijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Lai ēd to, kas ir: ES atzīts "produktu aparteīda" fakts

Šī gada februārī pilnībā šo viedokli atbalstīja tikai 23% aptaujāto, vēl 35% tam drīzāk piekristu. 27% drīzāk nepiekrīt šim apgalvojumam, 12% pilnībā nepiekrīt.

Pēdējo divpadsmit gadu laikā Latvijas iedzīvotāju skaits, kuriem nav svarīgi, lai produkti būtu ražoti Latvijā, ir sasniedzis maksimumu – kopumā tie ir 39% aptaujāto. To cilvēku skaits, kuri izvēlas uzrakstu "Ražots Latvijā", turpina samazināties kopš 2001. gada.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Latvijas pārtikas ražotāji cieš ne tikai no pircēju vienaldzības un konkurences ar ārzemju precēm, bet arī no darba roku trūkuma.

Ziņu lente
0