"Vajadzēja ar pajūgiem": Nacionālā bloka autobrauciens pulcējis trīs tūkstošus dalībnieku

© Photo Nacionālā apvienībaАвтопробег с латвийскими флагами в Лиепае
Автопробег с латвийскими флагами в Лиепае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālās apvienības organizētajā ikgadējā autobraucienā ar Latvijas karogiem piedalījies rekordliels automašīnu un motociklu skaits. Autobrauciens organizēts, lai "atgādinātu visiem, ka latvieši ir saimnieki savā zemē", taču sociālo tīklu lietotaji piedāvāja nacionālistiem alternatīvus transporta līdzekļus.

RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Svētdien, 13. maijā divos desmitos Latvijas pilsētu notika tradicionālais autobrauciens ar valsts karogiem, vēsta Nacionālā apvienība, pasākuma organizatori.

Braucienā pulcējušies trīs tūkstoši dalībnieku – tas ir rekords: aptuveni pusotrs tūkstotis automašīnu un apmēram tikpat daudz motociklu. Tas ir divreiz vairāk nekā iepriekšējos gados.

Rīgā sapulcējās vairāk nekā tūkstotis mašīnu un motociklu. Brauciens notika arī Liepājā, Jūrmalā, Jelgavā, Valmierā, Balvos, Krustpilī, Cēsīs, Tukumā, Jēkabpilī un citās pilsētās.

"Latvija ir mūsu!" – rakstīja Nacionālais bloks un pateicās dalībniekiem.

Brauciena dalībnieki automašīnās un uz motocikliem ar paceltiem Latvijas karogiem pievienojās kolonnai. Braucienā varēja piedalīties ikviens interesents.

Pasākuma idejas autors Jānis Dombrava ļoti priecājās par lielo atsaucību, it īpaši ņemot vērā to, ka šogad Latvija svin simto dzimšanas dienu.

Dombrava uzsvēra, ka braucienā piedalījies liels skaits ģimeņu ar bērniem un jaunieši.

"Šāds karogu brauciens tiek rīkots, lai ikvienam atgādinātu, ka latvieši ir savas zemes saimnieki un ka mēs ar lepnumu nesam savas valsts karogu," – atgādina Nacionālā apvienība.

Pirmais autobrauciens ar karogiem notika 2005. gadā. Kopš 2013. gada NA organizē akciju arī Latvijas reģionos.

Sociālo tīklu apmeklētāji publicē fotogrāfijas no brauciena.

"Ikgadējais karogu brauciens,kas šogad Rīgā vien pulcēja vairāk nekā 1000 auto,ir labs atgādinājums un apliecinājums tam,ka esam savas zemes saimnieki," — rakstīja Ginta Vilcāne. ​

"Nevar redzēt rindas galu. Latvija ir MŪSU!" — uzsvēra Edgars Ratnieks.

Ruslans Antropovs publicēja fotogrāfijas no Jelgavas.

Daži automašīnu vadītāji tikai pēc laika saprata, ka izrādījušies "Latvijas saimnieku" astē.

"Karogu Brauciens. Es arī tik googlējot uzzināju, kamēt stāvēju sastrēgumā aiz kolonnas," — uzrakstīja Libarte, atbildot Andrim Blakam, kurš interesējās, kas tā par parādi Rīgā. ​

Pats Andris Blaka uzskata, ka autobrauciens ir nemoderns.

"Kāpēc ar auto, nevis ar velo? Sastrēgumi, piesārņojums…" — uzrakstīja Blaka.

​"Autentiskāk būtu bijis ar pajūgiem, kas ir stipri ikdienišķāks Kulmaņlaiku braucamais," — atzīmēja MJ.

Ziņu lente
0