Vācija inspicēs militāros objektus Latvijā no gaisa

© pixabay / FuzzLidmašīnas spārns
Lidmašīnas spārns - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas un Vācijas bruņotie spēki iecerējuši mācību novērošanas lidojumus virs Latvijas teritorijas.

RĪGA, 13. maijs — Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrijas pārstāve Aiva Kokoriša pastāstīja, ka laikā no 14. līdz 18. maijam Latvijas un Vācijas bruņotie spēki iecerējuši mācību novērošanas lidojumus virs Latvijas teritorijas, vēsta Grani.lv.

Lidojumi tiks veikti Zviedrijas bruņoto spēku lidmašīnā SAAB-340. To mērķis — militāro objektu aerofotogrāfijas.

Штаб-квартира Министерства обороны США - Sputnik Latvija
Pentagonā paskaidroja Krievijas GKS lidmašīnas lidojumu virs Baltā nama

Aerouzņēmumi tiks izdarīti Atvērto debesu līguma ietvaros, ko 1992. gadā Helsinkos pieņēma 27 Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) valstis. Patlaban līguma dalībnieces ir 34 valstis. Līgums paredz novērošanas lidojumu un fotografēšanas iespēju virs līguma dalībvalstu teritorijām ar mērķi saņemt informāciju par bruņotajiem spēkiem, militārajiem objektiem un militārajām darbībām.

Līguma mērķis ir veicināt valstu savstarpējo uzticību, pilnveidojot militārās darbības kontroles mehānismus un ievērojot pašreizējos bruņojuma kontroles jomā noslēgtos līgumus.

Lidojumi virs Baltijas

Iepriekš Maskava pauda bažas par NATO aviācijas aktīvajiem lidojumiem Baltijas jūras rajonā, tostarp arī neievērojot drošības pasākumus. Krievijas Ārlietu ministrija brīdināja, ka tamlīdzīgas darbības pavairo bīstamu incidentu risku ar tālejošām sekām.

Krievijas Aizsardzības ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka marta pēdējā nedēļā vien 23 lidaparāti devušies izlūklidojumos pie Krievijas robežām. Krievijas bruņotie spēki sešas reizes pārtvēruši un pavadījuši tos ar pretgaisa aizsardzības dežurējošajiem spēkiem.

Vienlaikus, Krievijas AM uzsvēra, Krievijas Gaisa kosmisko spēku lidmašīnu lidojumi Baltijā pilnībā atbilst gaisa telpas izmantošanas starptautiskajiem noteikumiem virs neitrālajiem ūdeņiem, un tās nepārkāpj citu valstu robežas.    

Ziņu lente
0