Latvijas karogs, kā provokācija: policistus tur aizdomās "par darbu Krievijas labā"

© Sputnik / Sergey MelkonovSarkanbaltsarkana lentīte
Sarkanbaltsarkana lentīte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji aktīvi apspriež Rīgas pašvaldības policijas darbinieku rīcību 9. maijā – viņi brīdināja kādu rīdzinieku par to, ka sarkanbaltsarkana lentīte varētu tikt uztverta kā provokācija.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Rīgas pašvaldības policijas darbinieku dīvaina aizradījums par to, ka latviešu karoga krāsas lente varētu provocēt cilvēkus, izraisīja karstu diskusiju sociālā tīkla Facebook lietotāju vidū.

"Šodien vairākas reizes komunicējot ar Rīgas pašvaldības policistiem nācās viņos vilties. Taču pēdējā tikšanās mājupceļā mani pārsteidza. Tā kā biju piegājis pie Represēto organizācijas biedriem, tad man tika uzdāvināta Latvijas karodziņa piespraude. Tā nu sanācis, ka ceļš mājup uz Bieriņiem bija gar Uzvaras parku. Un tur pienāca Pašvaldības policists un aizrādija par piesprausto karodziņu, jo lūk es provocējot cilvēkus uz ielas. Lieki teikt, ka gāju pa pasākumam pretējo ielas pusi, priecājoties par dižgobu. Laukam jau ar katru tādu aizrādijumu aizvien vairāk nesaprotu, kurā savienībā mēs dzīvojam. Interesanti, vai tieši tāpat viņi rīt aizrādis arī oradžbrūno piespraužu nēsētājiem," — raksta savā Facebook Valdis Gavars.

Sākumā lietotāju komentāri bija viennozīmīgi — kauns un negods, kuras valsts labā strādā policija.

"Izrādās, ka RPP 9. maijā nav Latvijai piederīgi! "- raksta Inga Circene.

Citi ieteica nostrostēt tiem policijas darbiniekiem un viņu atlaišanu.

"Vājprāts. Vajadzēja iegaumēt "miliča" vārdu un rakstīt viņa priekšniekiem," — iesaka Māris Puķītis.

"Kas tas par policistu? No kuras valsts šis te ieradies?" — jautā Jolanta Kraukle.

Latvijas vēstniecība Maskavā - Sputnik Latvija
Policija aizturēja divus uzbrucējus Latvijas vēstniecībai Maskavā

"Vai Latvija jau pievienota Krievijai? Kauns, kauns, kauns Latvijas valdībai un policijai. Te vairs neiet runa par ekonomiski ne visai spožo Latvijas situāciju, bet par valsts nacionālo (tās sistēmas un iedzīvotāju) nacionālu pašcieņu un varu!" — dalās domās Irita Vanaga.

Tomēr vēlāk komentētāji sāka apšaubīt, ka tas varētu notikt. "Kārtējā pīle", — uzrakstīja Božena Ladajeva.

"Murgs… Liepājā bija cilvēki ar piespraustiem karodziņiem, ne apsardze, ne policija, ka arī klātesošie ne vārda neteica. Vairāk izskatās pēc izdomāta posta…" —pieļāva domu Andrejs Tkačenko.

Notikušo apšaubījusi arī Kristīna Altuhova, kura uzrakstījusi, ka pērn pat Rīgas mērs Nils Ušakovs "bija pats ar Latvijas karoga lentīti".

"Pilnīgi nekas nebūs, varu Jums to pierādīt, aiziesiet ar mani? Esmu satikusi tur ļoti daudzus latviešus, kuri atnāk uz koncertu, mierīgi runā latviski.", — apgalvoja Kristīna Altuhova.    

Ziņu lente
0