Drošības policija ierosinājusi lietu pret Tatjanu Ždanoku

© Sputnik / Sergey MelkonovТатьяна Жданок на пикете у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко
Татьяна Жданок на пикете у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Drošības policijas ierosinātajā kriminālprocesā parādījies pirmais aizdomās turamais – Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka ir aizdomās turamā krimināllietā, un viņas pienākums ir ierasties Drošības policijā.

Par to pati Ždanoka informēja savā lapā Facebook.

"Šorīt Drošības policijas inspektors Bula kungs mani informēja, ka man piešķirts AIZDOMĀS TURAMĀ statuss krimināllietā, kas ierosināta sakarā ar Vislatvijas vecāku sapulci 31. martā. Man ieteikts ierasties un dot liecības šajā lietā rīt, 8. maijā pl. 10 no rīta. Acīmredzot, inspektora kungam šķiet, ka man tas būs piemērotākais dzimšanas dienas svinību pasākums. Taču visā mūsu valstī 8. maijs ir oficiāli atzīmējama Nacisma sagrāves diena un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena, un es jau iepriekš esmu vienojusies no rīta piedalīties ceremonijā pie memoriāla brāļu kapos Jūrmalā. Bula kungs nekavējoties piedāvāja man vizītei citu datumu – 9. maiju. Simboliski, vai ne?" – viņa uzrakstīja.

Galu galā vizīte Drošības policijā notiks 11. maijā.

Портрет Гапоненко перед дверью зала суда - Sputnik Latvija
Viedoklis
Solis pret demokrātiju Latvijā: par ko Drošības policija atriebjas Gapoņenko

Kriminālprocess pret Vislatvijas vecāku sapulci ierosināts 18. aprīlī. DP radušās aizdomas, ka Vecāku sapulces laikā, iespējams, notikušas prettiesiskas darbības. Specdienesti lietu klasificējuši saskaņā ar Kriminālkodeksa pantu no sadaļas "Par noziegumiem pret valsti". DP plāno krimināllietas ietvaros novērtēt iespējamās prettiesiskās darbības Rīgā 1. maijā gājienā pa Brīvības ielu, kura organizācijā arī piedalījās LKS pārstāvji.

Latvijas Krievu savienības līdere Tatjana Ždanoka intervijā radio Sputnik Latvija apstiprināja, ka viņas partija figurē DP ierosinātajā krimināllietā. Politiķe uzsvēra, ka pagaidām nekādu detalizētu informāciju par to LKS nevar saņemt.

LKS valdes locekle Jevgēņija Krukova, kura uzstājās sapulcē, pastāstīja, ka 24. aprīlī viņai piezvanīja no nezināma numura un piedāvāja viņai ierasties Drošības policijā sarunai. Krjukova atteicās ierasties policijā bez pavēstes, jo nebija pārliecināta, ka tas nav joks, un palūdza atsūtīt uz viņas deklarēto adresi oficiālu pavēsti.

Pavēsti viņa nesaņēma, toties 27. aprīlī policijas darbinieks ieradās viņas darba vietā — rehabilitācijas centrā "Vaivari". Krjukova tobrīd nebija darbā. 2. maijā, cilvēki maskās un formas tērpā bez identifikācijas zīmēm ielenca "Vaivarus", ielauzās iekšā ar mērķi, kā uzskata Krjukova, viņu aizturēt, taču tobrīd viņas vairs nekbija pilsētā.

Ziņu lente
0