Mūrniece vēlas palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem ar telekanālu izvēli

© Sputnik / Sergey MelkonovСпикер Сейма Инара Мурниеце
Спикер Сейма Инара Мурниеце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, Nacionālās apvienības pārstāve uzskata, ka Nacionālajai elektronisko mediju padomei nāktos aktīvāk izmantot tiesības pārtraukt nepatīkamu telekanālu translāciju Latvijā.

RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Saeimas spīkere Ināra Mūrniece uzskata, ka vidutāji, kuri nodrošina televīzijas pakalpojumus, piedāvā kabeļtelevīzijas operatoriem tikai paketes ar noteiktām programmām, no kurām nav iespējams izvēlēties, vēsta Baltnews.lv.

Tallina, Igaunija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eiropas žurnālisti lūdz Igauniju netraucēt Krievijas mediju darbu

Mūrniece pauda nožēlu par to, ka skatītājs nevar patstāvīgi izvēlēties kanālus, ko viņš skatīsies, — iespējams tikai nopirkt kanālu paketi, tātad cilvēki spiesti skatīties visu vai neskatīties neko.

Spīkere paskaidroja: lai arī, iespējams, Latvijas iedzīvotājs nevēlas raidījumu tīklā redzēt Krievijas telekanālus, tie tomēr iekļauti standarta pakalpojumu paketē. Tātad, pēc Mūrnieces domām, televīzijas pakalpojumu piegādātāji tādējādi uzspiež kabeļtelevīzijas operatoriem un galu gala arī skatītājiem veselu Krievijas telekanālu sarakstu.

Mūrniece pauda cerību, ka tuvākajā laikā parādīsies likumprojekts, kas atbrīvos Latvijas iedzīvotājus no tādiem uzspiestiem pakalpojumiem. Turklāt viņasprāt, jaunā telekomunikāciju stratēģija jāizstrādā ne tikai Latvijā, bet arī visa Eiropas Savienībā, pareizāk sakot, jāizstrādā kanālu reģistrācijas normatīvi un direktīvas.

"Jāpanāk, lai Zviedrijā un Lielbritānijā reģistrētie Krievijas TV kanāli ievērotu Latvijas likumus, ja reiz viņi translē savas pārraides mūsu skatītājiem," — teica spīkere.

Politiķe uzskata, ka Nacionālajai elektronisko mediju padomei nāktos aktīvāk izmantot tiesības pārtraukt nepatīkamu telekanālu translāciju Latvijā.

Ребенок смотрит телевизор - Sputnik Latvija
"Tas nav saistīts ar vēlēšanām": Nacionālais bloks vēlas aizliegt Krievijas telekanālus

Maija sākumā Latvijas Saeima nodeva komisijām izskatīšanai likuma grozījumus, kuri paredz: televīzijas pakalpojumu pamata paketēs 90% satura jābūt ES valodās. Rezultātā tiek izslēgta translācija krievu valodā. Tādējādi deputāti plāno ierobežot "Krievijas propagandu Latvijā".

Pie tam politiķi pārmeta bezdarbību Kultūras ministrijai un NEPLP.

Iepriekš Nacionālā apvienība paziņoja, ka valdošās koalīcijas partiju sapulcē piedāvās vienoties par Krievijas telekanālu ierobežošanas kopīgu plānu Latvijas teritorijā.

Ziņu lente
0